Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο Γιάννης Καπάκης


Ο Γιάννης Καπάκης ορίστηκε  στη  θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο νέος γενικός γραμματέας, γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958, όπου μάλιστα είναι και ιδρυτής της Δημοτικής Κίνησης «Άνδρος της Ζωής μας» από τον Μάρτιο του 2014 και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Άνδρου.

Ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αποχώρισε το 2013 με το βαθμό του αρχιπυράρχου ε.α.

Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) με εργασία πάνω στο θέμα «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας σχολής.

Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Π.Σ., ως υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Ο κ. Καπάκης έχει υπηρετήσει επίσης στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Ερμούπολη, έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων. Πριν συνταξιοδοτηθεί, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.). Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών - ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά, ενώ από το 2002 είναι εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας, για την ανάληψη αυτής της τόσο σημαντικής θέσης.Του ευχόμαστε επιτυχία στο έργο του.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο συν χωριανο μου μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε τα συγχαρητήρια για αργότερα να δούμε τι θα κάνει και αυτός για την Άνδρο θζny

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Γιαννη δόξασες το χωριο μας!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην αναρτήσεις όλα τα σχόλια........