Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη, σχετικά με το Δημ. Συμβούλιο για τον ΧΥΤΥ


Ο Δήμαρχος Άνδρου, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του ΧΥΤΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΥ, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Η μελέτη αυτή ξεκίνησε το 2012 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμείς την εμπλουτίσαμε με νέες θέσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά την διαδικασία από αρχική βάση, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η κατασκευή του ΧΥΤΥ είναι το μεγαλύτερο έργο, που καλούμαστε να υλοποιήσουμε. Τυχόν υπαναχωρήσεις είναι δεδομένο πως θα αποδειχτούν καταστροφικές για όλους μας. Για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό την οικονομική και πολιτιστική μας ανάπτυξη.
Το έργο του ΧΥΤΥ, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση, στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο ζήτημα του Νησιού μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της μελέτης. Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω την αντιπολίτευση για τη στάση της. Με την θετική της ψήφο βοήθησε καταλυτικά στην πορεία προς το επόμενο στάδιο της διαδικασίας και παράλληλα έδειξε πως υπάρχει κοινή γραμμή απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.
Κατανοώ και όσους είχαν διαφορετική άποψη αλλά και ενστάσεις. Όλοι κρινόμαστε και πρώτος από όλους εγώ.
Διαβεβαιώνω ότι ο έλεγχος για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στην κατασκευή και στη λειτουργία του ΧΥΤΥ, θα είναι διαρκής. Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.
Σε αυτό το νησί ζούμε όλοι μαζί, η κινδυνολογία και οι συγκρουσιακές τακτικές δεν ωφελούν κανέναν. Έχω ταχθεί να διασφαλίσω τις διαδικασίες και συγχρόνως την ενότητα και την συνοχή τόσο στην κοινωνία, όσο και στην δημοτική μας παράταξη.
Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός είναι να τελειώνουμε και με αυτό Ένα μεγάλο μπράβο στο δήμαρχο θζ my

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λουκισα κατά αρχήν να σας διευκρινίσω ότι δεν γράφω με τοπικιστικές παρωπίδες , δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο ούτε εμπλέκομαι με τον Δήμο Άνδρου σε κανενός είδους επαγγελματικές συναλλαγές ,δεν έχω γνώσεις τεχνικής και γεωλογικής φύσεως είμαι ένας απλός δημότης του πρώην δήμου Υδρουσας , παρευρισκόμουν στο Δημοτικό συμβούλιο στις 10/10/2015 και έχω να παρατηρήσω τα εξής .
1.Οι καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μόλις ξεκίνησαν την ομιλία τους είπαν ότι , εάν υπάρχει ένδειξη η υπόνοια , για υδροφορία της περιοχής που θα μελετηθεί και είναι προτεινόμενη για ΧΥΤΥ σταματάμε την μελέτη αμέσως και πάμε στην επόμενη θέση , κάτι που δεν έγινε .
2.Το έγγραφο του πρώην Δημάρχου Άνδρου κ. Γληνού Ιωάννη που συνοδεύει την μελέτη χωροθετησης ,και που αναφέρει ότι θα σφραγιστούν οι γεωτρήσεις Μπατσιου και θα δοθεί νερό στον οικισμό με άλλα μέσα ,δεν έχει αποσυρθεί από τον φάκελο παρόλο τις τρις δημόσιες δεσμεύσεις του τωρινού Δημάρχου κ. Σουσουδη , και σημειωτέων δεν υδρεύεται μόνο ο οικισμός του Μπατσιου αλλά και όλο το τόξο μέχρι και το Κυπρί .
3.Για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ πρέπει όλοι οι πατριώτες μας να ανακυκλώνουμε το 65% των σκουπιδιών ,αυτό θα γίνει μια ημέρα ξαφνικά με μαγικά κόλπα !!! που είναι η ενημέρωση !!!!! στα σχολεία ,στους κατοίκους κλπ
4.Η θέση πλουσκα από ότι κατάλαβα ως δια μαγείας είναι και κεντροβαρης ,ποιος μας ενημέρωσε για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης , αφού θα επιβαρυνθούμε και κόστος μεταφοράς σκουπιδιών διότι η έρευνα έχει δήξη ότι το 58% των σκουπιδιών παράγεται στον πρώην δήμο Άνδρου , 24% πρώην δήμο Υδρουσας και 18% πρώην δήμο Κορθιου , και κάτι ακόμη σπουδαίο θα αναζητηθεί επιπλέον και σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών .
4.Ο μελετητής της εταιρείας ΕΠΤΑ του δήμου Άνδρου μας ενημέρωσε ότι υποχρεωτικά στον ΧΥΤΥ πρέπει να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση σε περίπτωση αστοχίας γενικά , και συμπληρώνω εγώ , σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής ,που θα έχουμε υπερχείλιση του γηπέδου ο εργαζόμενος της βάρδιας θα παρακολουθεί από το μόνιτορ την υπερχείλιση του? Η θα σταματάει την βροχόπτωση για να μην έχουμε οικολογική καταστροφή?
5.Η θέση Προφήτης Ηλείας , το 2009 είχε πάρει όλες της έγκρισης από τις υπηρεσίες της περιφέρειας , δεν υπήρχε νερό? Τελικά με ομόφωνη απόφαση των τριών δήμων κόπηκε. Και σήμερα το ίδιο ισχύει και για την Πλουσκα που είναι η υποστήριξη των πατριωτών μας ?
6.το νησί μας είναι ακατοίκητο σε ποσοστό 90% δεν νομίζω να μην υπάρχει μέρος για τον ΧΥΤΥ που έπρεπε να είχε γίνει εχθές .

Ανώνυμος είπε...

Τα καταφέρατε κύριε Σουσουδη να ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ τη διχόνοια του νησιού!
Από τους Δημοτικούς Συμβούλους από την Σταυροπέδα και μέσα, ούτε ένας δεν ψήφισε αρνητικά.
Όλοι ήλθαν έτοιμοι με τα χαρτάκια τους, προετοιμασμένα πριν ακόμα ακούσουν.
Αυτό σημαίνει ότι ήλθαν για να εκτελέσουν εντολές και όχι για το καλό του Τόπου.
Αυτό σημαίνει ότι είχαν βάλει ωτασπίδες από το σπίτι τους.
Αυτό τους ταυτοποιεί με εκείνους που λένε μακριά από το σπίτι μου και όπου νάναι.
Αυτό εξηγεί τα σχόλια τύπου ,εγώ δεν κατάλαβα τι είπαν οι καθηγητές μπορεί να έχουν δίκιο (φυσικό να μην καταλάβουν εάν είχαν ωτασπίδες) και σχόλια τύπου .ακούμε καθηγητές του Πανεπιστημίου που λένε Υπέρ και καθηγητές που λένε Κατά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιός έχει δίκιο, (χωρίς να έχουν τη λογική και την κρίση να διαχωρίσουν αυτούς που επισκέφτηκαν τον τόπο, όπως ένας ιατρός- εξέτασαν, ψηλάφισαν και μέτρησαν τον ασθενή και γνωμάτευσαν, από αυτούς που εξ αποστάσεως έκαναν μια γενική γνωμάτευση...αναρωτιέμαι εάν είχαν δικό τους ασθενή, ποιανού γιατρού τη γνωμάτευση θα ακολουθούσαν
Μετά έχουμε προκλητικές δηλώσεις αφού ψηφίσανε θετικά, ...κρατήστε μου θέση στο λεωφορείο του Εισαγγελέα.
Αυτό δεν αποτελεί καθαρά Τοπικισμό και αδιαφορία για την πραγματική λύση του προβλήματος;
Δεν πειράζει, ευκαιρία ήταν για να μάθει η Άνδρος ποιοι λοιπόν είναι οι τοπικιστές.
Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται φυσικά...αυτοί που φοβούνται!
Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται και αυτοί...που δεν επιθυμούν να λυθεί το πρόβλημα!
>>> Κανένα σχόλιο για τους Πιτροφιανούς, επειδή σέβομαι τον αγώνα τους. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο ΛΑΘΟΣ.
Αντίθετα, οι Υδρουσαίοι το 2009 με τον Προφήτη Ηλία, στήριξαν τους "από την Σταυροπέδα και μέσα". Ακόμα και σήμερα η στάση τους είναι "Να πάνε εκεί που δεν ενοχλείται ο άνθρωπος και τα Νερά". Αυτό γιατί δεν το ακούνε; Παρακαλώ να βγάλουν τις ωτασπίδες και είμαι βέβαιος ότι κερδισμένοι θα βγούνε .
Μήπως φορούσατε και εσείς ωτασπίδες;
Οι καθηγητές εκτός από την ολοκληρωτική αποδόμηση της τεχνικής έκθεσης του μελετητή, προσφέρθηκαν μάλιστα να βοηθήσουν τον τόπο.
Όσοι διατείνονται ότι η Άνδρος "Ταλανίζεται" (αλήθεια βαρέθηκα να ακούω αυτό το ρήμα, άλλο ρήμα δεν διαθέτει το λεξιλόγιό τους με τα σκουπίδια και πραγματικά το εννοούσανε, τότε θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουν τους καθηγητές για τη βοήθειά τους και ξέρετε...λόγω της μελέτης η Άνδρος απέκτησε τώρα και πρόσθετο και ενημερωμένο υλικό για τα νερά της και τα πετρώματά της και όλη αυτή η πληροφορία θα ενταχθεί στους κρατικούς χάρτες) και θα έπρεπε να δεχτούν την προσφορά τους και να είστε βέβαιοι το πολύχρονο θέμα των σκουπιδιών θα τελείωνε.
Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τελειώσει το θέμα των σκουπιδιών.
Φαίνεται υπάρχουν ΟΦΕΛΗ όσο γίνονται μελέτες...
Οι Υπηρεσίες όπως πλέον γνωρίζουμε δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΕΣ. Ο Κύριος Νόκας έσφαλε μία φορά που γνωρίζουμε εμείς με τον Προφήτη Ηλία στο παρελθόν.
Εάν δεν πιστέψουμε τα Πανεπιστήμιά μας, τότε ποιους θα πιστέψουμε; Τι ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνονται για το έργο;
Τι είναι αυτό που έπειθε στο παρελθόν ότι η Ιδιωτική Εταιρεία ...σώνει και καλά είχε δίκιο; Μετά τη σημερινή αντιπαράθεση τι λένε τώρα;
Συμβουλή: Η Παράταξη του Σουσούδη έχει καταρρεύσει από καιρό και καλά θα κάνουν τα υγιή στοιχεία, να αρχίσουν να προγραμματίζουν και να συντάξουν όλο τους το δυναμικό και ενέργεια για το καλό του τόπου...την επόμενη ημέρα!

Καλή Τύχη!

Ανώνυμος είπε...

·Την έλλειψη ευθυξιας να την ψάξεις στον δήμαρχο που πριν 1 χρόνο ξεσήκωνε τον κόσμο για την ακαταλληλότητα της Πλουσκας και έκανε κωλοτουμπα.Γιατι αραγε?Οι 6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψήφισαν κατα ήταν σταθεροί όλα αυτά τα χρόνια στις θέσεις τους.Ο δήμαρχος τους πρόδωσε και αυτός θα πρέπει να παραιτηθεί μήπως και βρει η. Ανδρός μας επιτέλους έναν ΔΗΜΑΡΧΟ.
Και να συμπληρώσω ότι ο κ.Σουσουδης από το 2012 στις πρώτες συναντήσεις για την Πλουσκα στον πολυχωρο Μπατσιου είχε ταχθεί κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή ,είχε μιλήσει τότε για τον δεματοποιητη ,και το επανέλαβε συνέχεια και στην προεκλογική περίοδο ,συνεπικουρούμενος από τον κ.Θωμα . Όλη η προεκλογική εκστρατεία τους επικεντρώθηκε γύρο από την περιοχή των γεωτρήσεων την Πλουσκα ,και στην αντικατάσταση και καθαρισμό μέρος του δικτύου Μπατσιου ποιος έκανε κολοτουμπα? Ο Δήμαρχος η οι σύμβουλοι της Υδρουσας φίλοι πατριώτες ?

Ανώνυμος είπε...

Και να συμπληρώσω ότι ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι θέλει εννοώ δημότης , όταν όμως εκτίθεσαι κύριε στα κοινά ,και ζητάς τον ψήφο μας είσαι δέσμιος και των λόγων σου και των πράξεων σου ,δεν μπορείς να λες άλλα πριν και άλλα μετά , να κοροϊδεύεις κοινός τους δημότες σου και τους συμβούλους σου . υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν κύριε σε εσάς και στον συνδυασμό σας ,αλλά τους ξεγελάσατε ,δεν είσαστε αξιόπιστος , είσαστε αφ…… δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο λυπάμαι για εμένα που , που σε πίστεψα , για τους πατριώτες μου ,για την Άνδρο μας , καλή νύχτα πατριώτες .
Και βέβαια για τα πανηγύρια είμαστε πρώτοι , ο πρόεδρος Μπατσιου (σημειωτέων βρίσκεται στην Αθήνα πριν από το ΔΣ στις 10/10/2015) δήλωσε μέσω συγγενών και φίλων ότι θα παρευρεθεί στο χωριό του……. ,στην εορτή του πολιούχου της κοινότητας μαζί με τον Δήμαρχο Άνδρου ……προσοχή στις καμπάνες … μην σας έρθει καμία στο κεφάλι!!!!!! Γιατί υπάρχει και Θεός !!!!

Ανώνυμος είπε...


Επισκέπτης - ΜΠΑΤΣΙΩΤΗΣ
Μόνιμος σύνδεσμος


Οι ανίκανοι, όταν ανέβουν σε κάποιο αξίωμα, όσο πιο ανάξιοι είναι, τόσο πιο....
αδιάφοροι γίνονται και φουσκώνουν από θράσος και αφροσύνη. ( Δημόκριτος )
• Εκείνη η πόλη διοικείται άριστα, στην οποία οι αγαθοί τιμώνται και, αντίθετα, παραμερίζονται οι ανάξιοι και οι κακοί. ( Σόλων )
• Ποτέ μην δίνεις στους κακούς την εξουσία, γιατί όταν αυτοί φουσκώσουν από το χρήμα ή πάρουν κάποιο αξίωμα στην πόλη, χοροπηδάνε σαν το λύκο, που άνοιξε ανέλπιστα η τύχη τους. ( Ευριπίδης )
• Ο άρχοντας δεν πρέπει ποτέ να λησμονεί τρία πράγματα : Πρώτον, ότι κυβερνάει ανθρώπους, δεύτερον, ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά για πάντα. ( Αγάθων )
• Η αλαζονεία, που γιγαντώνεται και είναι αχόρταγη, αυτή γεννάει τον τύραννο. ( Σοφοκλής )
• Εγώ που δοκίμασα και τα δυο, θα ευχόμουν να ζω απλός πολίτης μιας τυραννίδος, παρά να είμαι ο ίδιος τύραννος. Γιατί ο απλός πολίτης απαλλαγμένος από όλες τις δυσκολίες φοβάται μονάχα τον τύραννο, ενώ ο τύραννος φοβάται τους πάντες και τους εχθρούς αλλά κι εκείνους που τον στηρίζουν. ( Φάλαρις )
• Το ψέμα είναι ανάξιο ευγενικού ανθρώπου. ( Σοφοκλής )
• Όποιος νομίζει ότι είναι ανώτερος μες στους πολίτες, και προς τους φίλους είναι βάναυσος και προς την πόλη όλη. ( Ευριπίδης )
Πως είσαι άνθρωπος να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα. ( Φιλήμονας )


πριν από 1 ώρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα όλοι αυτοί οι ανώνυμοι που είναι τόσο έξυπνη και τα ξέρουμε όλα γιατί Δεν πάει να γίνουν δήμαρχοι Για να δουν τη γλύκα εύκολα να γράφουμε εύκολα να λέμε Το ένα της μυρίζει τώρα σου βρωμάει Γεια σου ήρωα Αδριοτι Είσαι και ο πρώτος Όλοι ξέρουμε να χορεύουμε έξω από την πίστα θζny

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ - ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ -ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ " ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ετσι γινετε τοσα χρονια.......η μεσα και οι εξω..ολα τα καλα εργα απο τον δημο και απο την περιφερεια οι μεσα !! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ καντε το καπου μεσα..αφου τα καλα εργα ειναι μονο για τους μεσα..η δεν ειναι ετσι;; τα εξω μερη τα εχετε ξεχασει για να μην πουμε για τα ορεινα χωρια πανω απο το μπατσι..ξεχασμενα μονο σε πανυγηρια και στις εκλογες πανε..και μετα στην τυχη τους,αλλα τα δημοτικα τελη τα περνουμε και κανενα εργο..ποτε ολο δεν...υπαρχουν χρηματα..οι δρομοι χαλια , φωτισμος ελαχιστος, συγκοινωνια ποτε,και τα σκουπιδια οταν το θυμηθουν...χωρια με την παντελη ελλειψη του ΔΗΜΟΥ. αλλα οι προεδροι ..προεδροι οι μισθοι καλοι ειναι αλλα εργο μηδεν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΜ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ -- ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ--ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ --ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ..ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΤΗΧΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πότε θα σταματήσει αυτή η διχόνοια Έχωμε ένα δήμαρχο που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το νησί Επιτέλους αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του με λίγα λόγια βουλώστε Φαγωθήκατε όλα αυτά τα χρόνια με την στρατόπεδα Τώρα έχουμε το άλλο μέρος δεν ντρεπόμαστε λιγάκι Είναι καιρός να κοιτάξουμε το νησί μας ξυπνήστε θζny