Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αποχή μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Όρμου Κορθίου που είναι ακόμα χωρίς δασκάλους


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου μετά απο την έκτακτη συνέλευση που είχε σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα και με τη συμπαράσταση όλων των γονέων τα παρακάτω:
" Δημοσιοποιήση του τεράστιου και σοβαρότατου προβλήματος της μη κάλυψης του σχολείου απο εκπαιδευτικούς.
Το σχολείο είναι 6θέσιο και ολοήμερο.
Απο τις 11 Σεπτεμβρίου υπολειτουργεί.
Η διευθύντρια και η δασκάλα Αγγλικών καθώς και η δασκάλα του τμήματος ένταξης με υπεράνθρωπες προσπάθειες ανοίγουν καθημερινά το σχολείο στο οποίο προσπαθούν να κάνουν μάθημα βάζοντας 2 τάξεις σε κάθε αίθουσα.
Το ωράριο λειτουργείας του είναι 8:15 με 11:30.
Τα κενά του σχολείου είναι: 7 δάσκαλοι, ένας σε κάθε τάξη και ένας για το ολοήμερο.
Ακόμη το σχολείο δεν έχει ειδικότητες δεν υπάρχει δάσκαλος καλλιτεχνικών, δεν υπάρχει μουσικός και 4 χρόνια τώρα δεν υπάρχει γυμναστής.
Δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία να μεταφερθούν οι μαθητές του δημοτικού που σχολάνε 11:30 και περιμένουν το λεοφωρείο στο δρόμο το οποίο στίς 2 το μεσημέρι κάνει το δρομολόγιο του ώστε να εξυπηρετίσει το Γυμνάσιο Κορθίου.
Οι αρμόδιοι για τα κενά που υπάρχουν έστειλαν σήμερα δύο δασκάλες.
Οι γονείς κάναμε υπομονή αλλά σήμερα ξεπεράσαμε το όριο
Οι αποφάσεις των ανθρώπων που ορίζουν την τύχη των παιδιών μας παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας, και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικές.

Πέμπτη 1η Οκτωβρίου
 τα παιδιά μας  απέχουν απο το σχολείο σαν ελάχιστη ενδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα "σχολική" χρονιά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα αλλα προοδευουμε ολοταχως ....αλλα με την οπισθεν!!! Στο κρυφο σχολειο πιο πολλους δασκαλους ειχαν!!!!Μωρε δωρεαν παιδεια και οργανωση κρατους...να την χαιρομαστε και να χαιρονται και οσοι εκαναν τις επιλογες τους προσφατα , να τους χαιρεστε και εις ανωτερα... να κλεισουν δηλαδη τα σχολεια οριστικα και να αναγκαστουν οι γονεις να στειλουν τα παιδια τους στα ιδιωτικα που πηγε 23% ο ΦΠΑ , η' να μην τα στελνουν καθολου στο σχολειο οπως τα χρονια της κατοχης εκει γυρισαμε.. αλλα ειπαμε πρωτη φορα αριστερα , να δοκιμασουμε και απο αυτο το φρουτο! Πολυ καλα κανουν οι γονεις και τα παιδια και αντιδρουν με αυτον τον τροπο , ετσι και αλλιως μαθηματα δεν γινονται μια κοροιδια και μιση ειναι η ολη κατασταση , πιο πολλα θα μαθουν απο τους γονεις τους και απο το ιντερνετ παρα απο αυτους τους λιγους ηρωικους δασκαλους. Και που εισαι ακομα ,αλλα ειπαμε τον λογο εχει η πλειοψηφια, το θεμα ειναι οτι πολλες φορες και τωρα και στο παρελθον δεν ξερουν ουτε εχουν επιγνωση του τι κανουν και τι αποφασιζουν , αλλα ομως παιρνουν και τους αλλους μαζι και στο τελος την πληρωνουν πολυ ακριβα ολοι εκτος απο τα λαμογια σε αυτην την χωρα. Και που ειστε εε... ερχεται ΕΝΦΙΑ , φοροι και παλι φοροι και μετα αυξηση ΦΠΑ ηδη η αρχη εγινε σε καποια νησια, αντε βρε καλο κουραγιο και καλο κουπι για ολους μας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τόση ανεργία και δεν έχουμε δάσκαλος ; Στην Άνδρο Έχουμε γυμναστές Που είναι άνεργοι Αλλά τα πολλά είναι λίγα και τα λίγα είναι πολλά Και μία μέρα θα μάθουμε να ψηφίζουμε ένα Δυνατό, , Όχι τριανταεννέα και Δυνατά θζ ny