Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: Το πρόβλημα των απορριμμάτων απαιτεί συναίνεση και υψηλή αίσθηση ευθύνης



Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θ.Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ζήτημα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ και της μόνιμης, οριστικής και βιώσιμης λύσης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν πρέπει να διχάσει την τοπική κοινωνία.
Αντιλαμβάνομαι, σέβομαι και κατανοώ τη διαφορετική προσέγγιση που έχουν για το θέμα αυτό, στελέχη της παράταξης μας.
Η δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» είναι μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Αποτελείται από ικανούς, καταξιωμένους και δημιουργικούς ανθρώπους, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. 
Ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια, μαζί θα την συνεχίσουμε. Μας ενώνουν πολλά περισσότερα και κυρίως η εντολή που πήραμε από τους πολίτες της Άνδρου, τον Μάιο του 2014, για να αλλάξουμε το νησί.
Δεν έγινα Δήμαρχος για να κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί, για να μετράω με μια μεζούρα το πολιτικό κόστος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, πρέπει να λυθεί. Είναι υπόθεση όλων μας, απαιτεί ορθολογισμό, συναίνεση και υψηλή αίσθηση ευθύνης.
Η κατασκευή και η λειτουργία  ΧΥΤΥ θα διέπεται από αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ θα υπάρξουν και ευρεία αντισταθμιστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Η δρομολόγηση της κατασκευής  ΧΥΤΥ, θα δώσει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει με ταχύτερους ρυθμούς το πρόγραμμα της. Να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, να ενισχύσει την εικόνα της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού και να υλοποιήσει ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ευθύνη πέφτει σε αυτόν που είναι Εκλεγμένος από το σύνολο Το πληθυσμόυ Με αυτό έχουν δώσει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προχωρήσει στα Απαιτούμενα έργα Μη δείχνεις αδυναμία απλώς προχώρα θζny

Ανώνυμος είπε...

Τοσα χρονια , τα ιδια πραγματα και αυτοι ολοι πληρωνονται ακομα απο τον φτωχοποιημενο πλεον λαο, εξουσιες θελουν και μονο ολοι τους..για να κανουν τοσα χρονια τα αυτονοητα..