Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τα σκουπίδια και πάλι στους δρόμους



Λόγω σοβαρής βλάβης εξαρτήματος του δεματοποιητή και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων από κανένα σημείο του νησιού.
Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες της Άνδρου για την κατανόηση και την υπομονή τους. Επίσης παρακαλούμε για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόβλημα να αποφεύγουν να τοποθετούν απορρίμματα στους κάδους, αλλά να τα κρατούν στον χώρο τους. Στην περίπτωση, δε, που υποχρεωθούν να τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσουν μαύρες σακκούλες, πολύ καλά δεμένες.
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε πως γίνεται κανονικά η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, τόσο από τους μπλε κάδους, όσο και από τους καφέ κάδους κομποστοποίησης. Συνεπώς δεν υπάρχει κάνενα απολύτως θέμα με τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης επιβάλλεται, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στο νησί μας, αλλά παντού. Τα οργανικά απορρίμματα (π.χ. φαγητά), θα πρέπει να ρίχνονται αποκλειστικά στους καφέ κάδους της κομποστοποίησης. Έτσι θα περιορίσουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων. Είναι θέμα ύψιστης ανάγκης για το νησί να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμος Άνδρου, πέρα από τις πέντε ενημερωτικές συναντήσεις του περασμένου χειμώνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την  ανακύκλωση, θα ξεκινήσει σύντομα νέο γύρο ενημερώσεων, με έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι εδώ και 40 χρόνια ότι το αιώνιο πρόβλημα στην Άνδρο ήταν πάντα τα απορρίμματα.
θυμάμαι επίσης όταν κάποτε έδιναν χρήματα από τα τότε κοινοτικά ταμεία για εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμάτων Εμείς είμαστε υπεράνω(λέγαμε τότε ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα πράγματα-δεν είναι για εμάς).
Μήπως ήρθε ο καιρός για κάτι που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των απορριμάτων και να αφήσουμε τα ημίμετρα?

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχει Ο παραπάνω ανώνυμος είχαμε πολλές ευκαιρίες και έρχομαι και μία, αλλά φαγωμάρα μας Και Πολλές διαφορές δικαιολογίες δεν έχουν καταφέρει μεχρί τώρα Τίποτα Τώρα έχουν άλλη μια ευκαιρία να κάνουν κάτι και άρχισε πάλι φαγωμάρα Έαν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία δε θα γίνει ποτές Πρέπει να γίνει με το έτσι θέλω γιατί δε είμαστε ανθρωποί θζ ny

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ:ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ..Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..Η ΘΕΛΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΑΞΕΙ . ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ..ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΝΑΥΣΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ..ΝΤΡΟΠΗ