Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

48 ώρες χωρίς καράβια


Σε πανελλαδική 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλους τους τύπους των σκαφών, από τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου.
«Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις απεργίες όποτε γουστάρουν σκλαβώνουν με τα νησιά Με την ανεργία που έχουμε ας τουςαπολύσουν και να πάρουν άλλους Αρκετά με τις απεργίες τους έχουν καταστρέψει Όλη την οικονομία του κράτους. Θζ Η να ny

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

"Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι", με τις προτεινόμενες απεργίες στα πλοία. Βολικές για τους πλοιοκτήτες της ακτοπλοϊας, λόγω εποχής, αφού θα γλυτώσουν καύσιμα και έξοδα, βολικές και για τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές των ναυτικών για να εκτονώσουν και να εκδηλώσουν την δήθεν αγωνιστικότητά τους. Με δεδομένο την απαγόρευση και την αδυναμία της απεργίας στα ποντοπόρα πλοία, οι απεργίες την εποχή αυτή και με το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε και πριμοδοτήσαμε, μόνο ταλαιπωρία και κοροϊδία σημαίνουν για τα νησιά μας -και για την 'Ανδρο ειδικώτερα - που αγκομαχούν να ξεχειμωνιάσουν, έρημα, εγκαταλειμένα και απαξιωμένα. Τα προαποφασισμένα προαπαιτούμενα εκ μέρους των αθέμιτων"θεσμών"- , από τους προαποφασισμένους και δεδομένους , δεν αλλάζουν, με συν- υπαιτιότητά μας.