Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το Νέο Πρόγραμμα 2015-2016 της ΚΟΙΝΣΕΠ



Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο με δράσεις και ένα μικρό διάλλειμα να γεμίσουν οι μπαταρίες μας, είμαστε πάλι εδώ, κοντά σας, ανανεώνοντας το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα με περισσότερες επιλογές.
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ξεκινάμε κανονικά κάθε μέρα. Σας περιμένουμε στην έδρα μας, στον πεζόδρομο του Όρμου Κορθίου!

 Κάθε Δευτέρα "Παραδοσιακοί Χοροί" με την αγαπημένη μας Γεωργία Ξανθού και κάθε Παρασκευή "Ζωγραφική" με τον Μάριο Βάρελη. Όπως και πέρσι, έχουμε τη χαρά να έχουμε και φέτος στην ομάδα μας, τους δασκάλους που γνωρίσαμε και εμπιστευτήκαμε.

Τη Τρίτη 6 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε στο 1ο μάθημα "Latin" με τον Χριστόφορο Κουτίνα, καθηγητή χορού με πολυετή εμπειρία, στις 19:00 για το παιδικό τμήμα (από 7 ετών) και στις 20:00 για το τμήμα ενηλίκων, και αμέσως μετά στο 1ο μάθημα "Zumba" με τον Ηλία Αντωνόπουλο (Zumba Instructor) στις 21:00. Το 1ο μάθημα είναι ανοιχτό για όλους, δωρεάν, ώστε να μπορέσετε να τα γνωρίσετε καλύτερα απο κοντά!
Ο χορός Λάτιν έχει την καταγωγή του στην Λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα Τσα Τσα, Ρούμπα, Σάλσα, Σάμπα, και Μάμπο. Στα πλαίσια τους μαθήματος Λάτιν θα συμπεριληφθούν το Αργεντίνικο Τάνγκο και το Ροκ εν Ρολ .
Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.

Κάθε Τετάρτη ξεκινάμε φέτος "Χορωδία" με τμήματα για όλες τις ηλικίες.
Η φωνή μας είναι ο βασικότερος τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο που μας περιβάλλει και το πώς τη χρησιμοποιούμε μπορεί να διαφέρει. Το τραγούδι σαν μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης του εσωτερικού μας κόσμου μπορεί να γίνει ακόμα και θεραπευτικό για αυτούς που το ασκούν ή ακόμα και αυτούς που το δέχονται.
Πόσοι όμως από εμάς χρησιμοποιούμε σωστά τη φωνή μας;
Στα πλαίσια της "Χορωδίας", με την Ασημίνα Κουρή, θα μάθουμε να τραγουδάμε χωρίς να φθείρουμε τις φωνητικές μας χορδές, ανακαλύπτοντας τις πραγματικές μας δυνατότητες!
1ο μάθημα δωρεάν και ανοιχτό για όλους.

Το ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους ανανεώνεται, στο "Δημιουργικό Εργαστήρι" μας. Παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και παιδιά δημοτικού μπορούν να συμμετέχουν.
Με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας τα παιδιά συχνά «εγκλωβίζονται» και αναζητούν διέξοδο. Το ρόλο της διεξόδου παίζει συχνά η τηλεόραση με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. Με ελευθερία πνεύματος λοιπόν και πέρα από τους κανόνες του σχολείου θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα αυτοσχεδιάσουμε μέσω της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα, θα δημιουργήσουμε μέσω του παραμυθιού και σίγουρα θα γελάσουμε πολύ!!! Κάθε συνάντηση θα είναι μια περιπέτεια και μια ευκαιρία να ανοίξουν οι μικροί πρωταγωνιστές τα φτερά τους.
Μερικά απο τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούμε:
παιδική λογοτεχνία
μουσικοκινητική
εικαστικά
παιχνίδι κ.ά.
Το "Δημιουργικό Εργαστήρι" διδάσκει η Ασημίνα Κουρή.



Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 6936120078.








Δεν υπάρχουν σχόλια: