Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Και με τη βούλα τα μονοπάτια της Άνδρου!


Το πολύ βροχερό πρωϊνό του  Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου η τελετή της απονομής σήματος ποιότητος, Leading Quality Trails- Best of Europe, στα μονοπάτια της Άνδρου

Κύριο πρόσωπο της εκδήλωσης η Όλγα Καραγιάννη που αφού καλοσώρισε τους γενναίους που ήρθαν στην εκδήλωση , ανέφερε τους πολλούς απόντες της  λόγω απαγορευτικού και κάλεσε τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Άνδρου για τον καθιερωμένο χαιρετισμό τους.   
Και οι δύο μόνο πολύ καλά λόγια και ευχαριστώ  είχαν για χορηγούς και εθελοντές, έδωσαν μάλιστα την υπόσχεση ότι θα βοηθήσουν και εκείνοι  όσο μπορούν στη προσπάθεια ανάδειξης των μονοπατιών της Άνδρου, ο δε κ. έπαρχος, Δ. Λοτσάρης,  αναφέρθηκε και σε μία άλλη παράμετρο του έργου αυτού,  στην αύξηση του εθελοντισμού και της δραστηριοποίησης των τοπικών συλλόγων του νησιού.
Η Όλγα στη συνέχεια έκανε μία εκτενή αναφορά  στους παλιούς δρόμους της Άνδρου, τη σημασία τους  τότε και τον σημερινό ρόλο τον οποίο μπορούν να παίξουν στην ζωή  του νησιού, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει για τη συντηρησή τους για να καταλήξει στον δύσκολο  αγώνα που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την απόκτηση του ευρωπαϊκού σήματος ποιότητος, αγώνας που θα συνεχιστεί  για την διατήρηση αυτού του σήματος.
Πολλές ήταν οι αναφορές της και τα ευχαριστώ στου χορηγούς και τους εθελοντές συνεργάτες της που κάλεσε πάνω στην σκηνή για ένα χαιρετισμό


Και η   πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων, Lis Nielsen, μας στεναχώρεσε λίγο, γιατί μας είπε ότι το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητος που μας δίνει, είναι στην ουσία η δέσμευση για συνεχή συντήρηση των μονοπατιών μας που δεν είναι μόνο για τους τουρίστες αλλά  και για μας τους ίδιους ένα μέσο για να γνωρίσουμε τους πολλούς μικρούς  θησαυρούς του τόπου μας.


Μίλησαν επίσης, ο Δημοσθένης Δόγκας, δημοτικός Σύμβουλος  στη Βάρη, ο Τάσος Αναστασίου, υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτισμού της τότε Νομαρχίας Κυκλάδων που είχε ασχοληθεί με τα μονοπάτια, ο Γιάννης Ξανθός , ο Αλέξανδρος Μαβής που είχε και την ευθύνη της μετάφρασης στους ξένους των λεγομένων και η Ελένη Πολίτου, υπεύθυνη πολιτισμού στον Δήμο Άνδρου.
 Στη συνέχεια η Lis Nielsen απένημε το πιστοποιητικό, Leading Quality Trails- Best of Europe στον Δήμαρχο Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη, στον Έπαρχο, Δημήτρη Λοτσάρη και στην υπεύθυνη του ANDROS ROUTES, Όλγα Καραγάννη
μετά την απονομή, όλοι μαζί, όλο ικανοποίηση, χαμόγελα 
φωτογραφίες, συνεντεύξεις 
αναμνηστικά δώρα
κεράσματα 
και πολλά πηγαδάκια...
  Σε λίγες μέρες και το βίντεο της εκδήλωσης








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητηρια σε ολους και εις ανωτερα και καλα μυαλα σε ολους μας αυτη την μεγαλη διακριση να την αξιοποιησουμε και να διατηρησουμε στο επακρο απο ολες τις πλευρες!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τώρα που πήραμε τη Βούλα για τα μονοπάτια Ας ρίξουμε καμιά ματιά σε όλους αυτούς χωματόδρομός που έχουν μείνει άφτιαχτη και δεν περνάει ούτε γαϊδούρι Είναι καιρός κάποιος να ενδιαφερθεί Με αυτό το Πρόβλημα Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί γι' αυτούς που δουλεύουν στα χωράφια. πως θα πάνε στις δουλείες Δεν βλέπω κανέναν να γράφει τίποτα για αυτό θζny