Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Με καινοτομίες, φέτος, η λειτουργία του Κατηχητικού Σχολείου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΠΟΛΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥ

Οι ενορίες της Πόλεως Άνδρου, σας καλούν με μεγάλη χαρά στο Κατηχητικό Σχολείο που αρχίζει τη λειτουργία του.
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Άνδρου, θα τελεστεί ο Αγιασμός και οι εγγραφές για την έναρξη των νεανικών κατηχητικών συντροφιών, της κατηχητικής περιόδου 2015 – 2016.
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 15:30μμ, σε αίθουσες του Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου.
Τονίζεται ότι από αυτό το έτος θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας του κατηχητικού:
Δημιουργία τμημάτων με ηλικιακή ομοιομορφία με σκοπό τον καλύτερο τρόπο παρουσίασης των θεμάτων και την κατανόηση εκ μέρους των παιδιών.
Εμπλουτισμός με το καινοτόμο μάθημα, για τα δεδομένα του Κατηχητικού σχολείου, της Αγωγής Υγείας. Ιατροί – συνεργάτες μας θα παρουσιάζουν με εύκολο και απλό τρόπο ορισμένες τεχνικές, ώστε τα ίδια τα παιδιά να  είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα απλό περιστατικό.
Παρουσία των παιδιών και των γονέων τους στην Εκκλησία με ταυτόχρονη επεξήγηση των τελουμένων κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κατηχητικό είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάθε γονέας στο παιδί του και κάθε παιδί στον εαυτό του. Στο κατηχητικό, το παιδί μαθαίνει να αγαπά τον Θεό, τον εαυτό του και τους διπλανούς του μέσα από μια συντροφιά με εκκλησιαστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε λίγο χρόνο και για το κατηχητικό. Να ασχοληθούμε με την πνευματική καλλιέργεια του εαυτού μας και να μάθουμε πολλά πράγματα που θα μας φανούν χρήσιμα για την παραπέρα πορεία μας.
Η Εκκλησία και ο κατηχητής σου, περιμένουν με αγάπη εσένα και τους γονείς σου.

Οι ιερείς:
Π. Ηλίας Πετράκης. Γενικός υπεύθυνος κατηχητικού σχολείου Άνδρου.
Π. Δημήτριος Λάβδας
Π. Μιχαήλ Καλαμπούκης
Π. Λεωνίδας Γλυνός

Οι Κατηχητές:
Ειρήνη Κιαγιά  Θεολόγος
Γεώργιος Τηνιακός  Εκπαιδευτικός

Οι Ειδικοί Συνεργάτες του Κατηχητικού:
Ευάγγελος Μπαντής  Χειρουργός -  Ουρολόγος
Καλλιόπη Γκουντή  Καρδιολόγος
Αμαλία Τηνιακού Φιλόλογος -  Μουσικός
Δημήτριος Σιδερής Μουσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: