Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ταινίες που γυρίστηκαν στην Άνδρο (2): "Φουσκοθαλασσιές"


Η ταινία γυρίστηκε το 1966  στο Μπατσί αλλά υπάρχουν και πλάνα της Χώρας...


Το σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο «Τα Αρραβωνιάσματα» του  Δημήτρη Μπόγρη και η σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου.
Πρωταγωνιστούν ο Διονύσης  Παπαγιαννόπουλος, η Μαίρη Αρώνη, ο Ανδρέας Ντούζος, η Ρία Δελούτση, η Ρίτα Άντλερ, η Μαίρη Χαλκιά, ο Νίκος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Γαβριηλίδης, ο Νίκος Τσουκαλάς, ο Γ. Παπαδημητράκης, ο Μαξ Ρόμαν, η Βάσω Βενέρη,
 και η Αγγελική Μαλτέζου.

Η υπόθεση: Ο οξύθυμος καπετάνιος Νικολής Σφακιανός (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) γυρίζει στο νησί του μετά από χρόνια και οι κόρες του είναι σε ηλικία γάμου. Η ψηλομύτα γυναίκα του Χρυσούλα (Μαίρη Αρώνη) θέλει να τις καλοπαντρέψει με στεριανούς αλλά ο Νικολής διαφωνεί ενώ παράλληλα προσπαθεί να τον αποδεχθούν οι κόρες του και οι φουρτούνες της στεριάς αρχίζουν...



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένομε εναγωνίως τη συνέχεια με τη δυσεύρετη σήμερα ταινία που είχε τρείς τίτλους. "Το νησί των ανέμων" ή "Γυναίκες χωρίς άνδρες" ή "Θα σε περιμένω πάντα". Θέμα σχετικό με τη ζωή των ναυτικών οικογενειών στην οποία έπαιξαν επίσης κάτοικοι της Άνδρου.
Γύρω στο ΄80 - 81 υπήρξε μια παραγωγή του BBC μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Άνδρο σχετικά με τη ζωή στην Ελλάδα, την Ελληνική γλώσσα και πώς οι τουρίστες θα συνενοηθούν. Σε αυτήν έπαιζε και η Δανδουλάκη. Δεν την έχομε δεί ποτέ αν μπορείτε βρείτε την διότι έχει αξία.
Πλάνα από Άνδρο έχουν επίσης σειρές της TV καθώς και μια άλλου τύπου ταινία ελληνική / όποιος θυμάται ας γράψει τον τίτλο (κουίζ !)

Ανώνυμος είπε...

Η ταινια την ειχε προβάλλει και η ερτ