Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μία μεγάλη στιγμή ήρθε για την Άνδρο, η πιστοποίηση των μονοπατιών της



Η Άνδρος, το πρώτο ευρωπαϊκό και ελληνικό  νησί με πιστοποίηση μονοπατιών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ                                                                                             ANDROS ROUTES

Στις 24 Οκτωβρίου 2015 η ευρωπαϊκή πιστοποίηση 
πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου


Μια μοναδική ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας λαμβάνει στις 24 Οκτωβρίου η Άνδρος. Αποκτά το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe που αφορά τμήμα του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών του νησιού. Πρόκειται για ένα σήμα το οποίο διαχειρίζεται η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων (European Ramblers Association), η οποία θέτει αυστηρές προδιαγραφές τόσο στη συντήρηση όσο και στην ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών, προκειμένου να παρέχει το συγκεκριμένο σήμα ποιότητας.


Για να φτάσει η Άνδρος να εξασφαλίσει την πιστοποίηση χρειάστηκαν δυο χρόνια σκληρής δουλειάς από την ομάδα εργασίας της προσπάθειας Andros Routes, του μη κερδοσκοπικού φορέα «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου», οι γενναιόδωρες χορηγίες ανθρώπων που αγαπούν την Άνδρο, η συμπαράσταση τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και κοινοτικών συμβούλων, καθώς και η ευρεία κοινωνική αποδοχή.

Η Άνδρος θα αποτελεί πλέον, με τα σημερινά δεδομένα, το μοναδικό νησί στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που διαθέτει την έγκριτη αυτή πιστοποίηση. Η πιστοποίηση βεβαιώνει την ύπαρξη μιας σημαντικής υποδομής για πεζοπορικό τουρισμό στην Άνδρο – κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αύξηση του πεζοπορικού τουρισμού και ανοίγει δρόμους για συνέργειες και συνεργασίες στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά. Στο βαθμό που θα πλαισιωθεί από αντίστοιχες βιώσιμες πολιτικές και δράσεις αρχών, φορέων και επαγγελματικού κόσμου, είναι δυνατό να συμβάλει σημαντικά σε μια βιώσιμη εξέλιξη της Άνδρου και του τουρισμού της.



H τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 12:30 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας Άνδρου. Το σήμα ποιότητας θα απονείμει η Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων κ. Lis Nielsen. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε τμήμα της πιστοποιημένης πεζοπορικής διαδρομής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα συνχαρητηρια και μπραβο σε ολους αυτους που εθελοντικα προσεφεραν και προσφερουν ωστε η ανδρος να φτασει σε αυτο το σημειο ως αναφορα τον περιπατητικο τουρισμο , τωρα ειναι χρυση ευκαιρια να γινουν συνεργιες και συνδιασμοι απο τους υπευθηνους , να αναδειχθει αυτο οσο ποτε αλλοτε και να ενισχυθει με πολλες δρασεις και διαφημηση ο τουρισμος στην ανδρο, αρκει ολοι να σταθουν στο υψος των περιστασεων και να αλλαξουμε μυαλα!! και εις ανωτερα με περισσοτερες επιτυχιες και διακρισεις για το νησι μας , καλη συνεχεια και καλη δυναμη!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο Μπράβο στην Ολγα Καραγιαννη με την ομάδα της για την πολύχρονη προσπάθεια που έχει κάνει ώστε να αναδείξει την Ανδρο σε πεζοπορικό προορισμό.

ΣΙΜ

Ανώνυμος είπε...

Πόσο περίεργα είναι ορισμένα πράγματα....
Όταν κάποιοι ουδέποτε περπάτησαν σε αυτά τα μονοπάτια, ουδέποτε επισκέφτηκαν τα κτήματα που κληρονόμησαν και ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτά,
όταν κάποιοι βλέπουν μόνο "κακόβολα", άγριες, δυσπρόσιτες και αποκρουστικές ερημιές και με την ευκαιρία του ΕΝΦΙΑ για να μην πληρώσουν 5 € δεν δηλώνουν καθόλου τις περιουσίες τους αυτές και ουσιαστικά τις ξεγράφουν,
κάποιοι άλλοι βλέπουν ομορφιά, αρμονία, σοφία (πάντα εν σοφία εποίησας), γαλήνη, πολιτισμό, επιστροφή στη φύση, ευκαιρία για άθληση, ευεξία και πολλές άλλες διαστάσεις.
Κάποτε ο αγώνας αναγνωρίζεται. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σε ΟΛΛΑ αφτα τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ εχουν περάσει κόσμος μουλάρια γαϊδούρια και περπατουσες ξυπόλητος ηταν ΤΩΣΟ καθαρά .οταν πέθαναν οι ΠΑΠΟΥΔΕΣ και οι πατεράδες κανενας δεν απασχολητε με τα χωράφια αφτα Μετα ΟΛΛΟΙ νόμιζαν πως θα πλουτίσουν πουλώντας και τα έφραξαν σαν φρούρια αλλα Ελλα τωρα που πρεπει να πληροσουν κατεβάζουν της πινακίδες και ουτε με ξερής ουτε σε ΞΕΡΟ και ΕΦΤΙΧΩΣ που έγινε ΑΦΤΩ το ωραιο προγραμα για τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΔΙΟΤΙ θα περπατιθουν ξανά Ενα μεγαλο μπραβο στους ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΘΖ Ny

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ''Εαν μπορειτε ελατε να βοηθησουμε και εμεις στο χωριο ΑΡΝΗ και ΡΕΜΜΑΤΑ μεσα στα χωρια που εχουν φραξει ολα και δεν ενδιαφερεται κανεις ...μονοπατια- στενες οπως τα ελεγαν οι παλιοι πετροχτηστα ωραια, που με την αδιαφορια τους εχουν πεσει και πετροχτηστες βρυσες και ειναι ολα αφημενα στην τυχη τους....