Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από 21 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2015



Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένονται από την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, μέχρι και το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, ακολουθώντας τους κανόνες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, συστήνεται στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, για την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, προβλέποντραι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους τοπικά ισχυρές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.
Την Πέμπτη, 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 9 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμοί Κελσίου).
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα www.emy.gr

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: