Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μία Κορθιανή διαπρέπει στο Εδιμβούργο...


Η Ασημίνα Πανταζή από το Κόρθι, με σπουδές και μεταπτυχιακό με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κάνει το διδακτορικό της, πάλι με υποτροφία, στο Cancer Research UK Edinburgh Centre  και παράλληλα με το ερευνητικό έργο μαζί με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου για νέες μεθόδους   αντιμετώπισης του καρκίνου, συμμετέχει μαζί με την Κύπρια  συνάδελφό της, Ιφιγένεια Σταύρου,  σε μία  πρωτοβουλία για τη μείωση του φόβου  γύρω από τον καρκίνο.

Σκοπός  αυτής της πρωτοβουλίας είναι   να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι η διάγνωση του καρκίνου δεν σημαίνει το τέλος του δρόμου, αλλά σήμερα όσο ποτέ άλλοτε υπάρχουν όλο και  μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν, όπως δείχνουν και οι σχετικές μελέτες. 
η Ιφιγένεια Σταύρου και η Ασημίνα Πανταζή με το wee c

 Μαζί, κυβέρνηση της Σκωτίας και 14 μεγάλες αντικαρκινικές οργανώσεις   έριξαν το σύνθημα στους Σκωτσέζους: Μαζί μπορούμε να μειώσουμε το Βig C σε  wee c.
Ο όρος Big C χρησιμοποιείται από όλους, όταν αναφέρονται στον καρκίνο κάπως μοιρολατρικά ως κάτι που σε οδηγεί στο τέλος σου και ο όρος wee c υποδηλώνει ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον αυτό που ήταν.
Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση, την συνεχή έρευνα και τις νέες θερεπείες , έχει διπλασιαστεί το ποσοστό επιβίωσης των καρκινοπαθών στη  Σκωτία, όπου  31 εκατομμύρια λίρες το χρόνο επενδύονται  σε ερευνητικά προγράμματα που αποσκοπούν στην επίσπευση της ημέρας που  όλοι οι καρκίνοι θα θεραπεύονται.

 Το βίντεο με την Ασημίνα:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην κοπέλα συγχαρητήρια και της ευχόμεθα να φέρει όσοι παίρνουν αυτό που ποθεί Είναι ωραίο να βλέπεις τους πατριώτες μας να πρωτεύουν Τα παιδιά μας και τα Εγγόνια μας Congratulation and good luck for your Achievements θζ my

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Μινα μας.Προχωρα και φτασε οσο πιο ψηλα μπορεις.Ειμαστε υπερηφανοι για 'σενα.

Lady είπε...

Μπραβο κοπελα μου.....μας κανεις υπερηφανους....τοσο την Ανδρο..αλλα και ολη την Ελλαδα...

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα παιδιά κάνουν αυτό που αγαπούν ένα είναι σίγουρο:Θα το κάνουν σωστά και θα πετύχουν! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς σαν γονείς είναι να πιστέψουμε σ αυτά και να σταθούμε δίπλα τους! Μπράβο Ασημίνα!!!