Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μετά την κινητοποίηση μαθητών και γονέων, έρχονται καθηγητές στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο




Προς λύση οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με τα μεγάλα κενά καθηγητών, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου. Η κινητοποίηση γονέων και μαθητών καθώς και του Δημάρχου και η άμεση ανταπόκριση του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχόπουλου είχαν άμεσα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις φιλόλογων, μαθηματικού και αγγλικών, ενώ τα κενά στα μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής και καλλιτεχνικών θα καλυφθούν από καθηγητές του Γυμνασίου Γαυρίου.
Τα μεγάλα κενά στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο οδήγησαν σε κινητοποίηση γονέων και μαθητών, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Γονείς και μαθητές έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από το Γυμνάσιο από τις 7.30 μέχρι τις 9.30. Η διαμαρτυρία είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, γι΄ αυτό και την επόμενη τα μαθήματα έγιναν κανονικά.
Με τον Σύλλογο γονέων επικοινώνησε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι άμεσα θα σταλούν καθηγητές άμεσης προτεραιότητας. Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο κ. Μιχόπουλος τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του.
Στη συνέχεια, οι μαθητές έκαναν πορεία στην αγορά με το σύνθημα "θέλουμε παιδεία και όχι αδιαφορία" και επισκέφθηκαν το δημαρχείο, όπου τα δέχτηκε ο Δήμαρχος, δίνοντας την υπόσχεση μιας νέας παρέμβασης στους αρμοδίους. Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν και το επαρχείο.
Εκ μέρους του Συλλόγου γονέων, η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σουσούδη Παλαιοκρασσά, δήλωσε: "Καταννοούμε απόλυτα τις δυσκολίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε αν δεν έρθουν στο Εμπειρίκειο όλοι οι καθηγητές. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα στη μάθηση για τα παιδιά μας. Ζούμε σε ένα νησί δύο ώρες από την Αθήνα και βιώνουμε όλο και εντονότερα τον αποκλεισμό και την ερημοποίηση. Η γνώση είναι το μόνο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας για να ορθώσουν το ανάστημά τους στην Ελλάδα της κρίσης".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αγωνες για το δικιο και το σωστο παντα δικαιωνονται. Και ας γραφουν καποιοι απο τον καναπε του σπιτιου τους μιλια μακρυα οτι μπουρδα τους κατεβαζει η γκλαβα τους. Αν καποιοι θελουν τα παιδια αμορφωτα αστοιχιωτα για να γινουν δουλακια του καθενος αυτο δεν θα τους περασει . Και οι πολιτες των νησιων με τα παδια τους δεν ειναι πόιτες δευτερης κατηγοριες οποτε μας βολευει για διακοπες και αλλα θυμομαστε τα νησια που προσφερουν τοσα πολλα στην χωρα και στην οικονομια αλλα μετα τους ξεχναμε και τους αφηνουμε στο ελεος του θεου.

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Δηλαδή....αν θέλουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας να κλείνουμε τους δρόμους;;;;; Αυτό αποδείχθηκε!!!!
Εχω φυσικά κι άλλα....αφελή ερωτήματα....
Πως βρέθηκαν ξαφνικά οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί;;;;;
Τους έκρυβαν από το κ. προϊστάμενο, αλήθεια;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου στόμα σου έχει γίνει μια κακή συνήθει. Έχουν εφαρμόσει ένα σύστημα πουΟφέλη ορισμένα πολιτικά συμφέροντα. Και τούτο ήταν ένα μεγάλο φιάσκο θζny