Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πρόληψη ατυχημάτων στη σχολική ζωή





Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει δράση στην Άνδρο με θέμα:
«Πρόληψη Ατυχημάτων στη Σχολική Ζωή».

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:
1. Εκπαιδευτική Ημερίδα.  Η ημερίδα οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 17:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:
Γιατί είναι απαραίτητη η γνώση στην πρόληψη των ατυχημάτων, στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.
Αναγνώριση και εκτίμηση κινδύνων στο σχολικό περιβάλλον – Προτάσεις εφικτών λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα.
Σχολική εκπαιδευτική εκδρομή: κίνδυνοι και λύσεις.
Παιδικές χαρές: πώς θα γίνουν ασφαλείς.
Εφαρμοσμένη φιλοσοφία πρόληψης. – Βασικό πλαίσιο εφαρμογής.
Αιθυλική αλκοόλη: ο μεγάλος παραμελημένος κίνδυνος
2. Το πρωί της ίδιας ημέρας και των δύο επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί επιτόπια διερεύνηση σε σχολικές μονάδες της Άνδρου, για επισήμανση επικίνδυνων σημείων για ατυχήματα.  

Στόχος της ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και την αλλαγή συμπεριφοράς όσον αφορά την πρόληψη των ατυχημάτων στο σχολικό περιβάλλον.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον κ. Ιωάννη Στ. Παπαδόπουλο, τέως αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής, υπεύθυνο του τομέα πρόληψης ατυχημάτων του ΕΚΑΒ (1986-2003). Ο κ. Παπαδόπουλος είναι και εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: