Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Άνδρου: Ενισχύεται η ανακύκλωση με 250 κάδους κοσμποστοποίησης



Σημαντική ενίσχυση στην εντατικοποίηση της ανακύκλωσης στην Άνδρο αποτελούν οι 250 κάδοι κομποστοποίησης, που παραλήφθηκαν από τον Δήμο Άνδρου και θα ενταχθούν άμεσα στον γενικότερο σχεδιασμό για τον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων που παράγει το νησί.
Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων θα γίνει σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Ο Δήμος Άνδρου προγραμματίζει εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρήση των συγκεκριμένων κάδων αλλά και γενικότερα για την ανακύκλωση, με δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Η προμήθεια των κάδων συλλογής οργανικών υλικών έγινε στο πλαίσιο σχετικού υποέργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σταυροπέδας.
Υπενθυμίζουμε πως για το κύριο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1.071.161,42 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) έχει προκηρυχθεί ανοικτός διαγωνισμός, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Άνδρου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λεπτομέρειες της μελέτης που αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.andros.gr), στην κατηγορία «Δημοπρασίες» και είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: