Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η Άνδρος στην World Travel Market







Η
Άνδρος στην World Travel Market
Σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, συμμετείχε η Άνδρος, ως εκθέτης, φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για την έκθεση World Travel Market που έγινε στo εκθεσιακό χώρο Excel, στο Λονδίνο, στην οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Ελένη Πολίτου και το μέλος της Επιτροπής κ. Φίλιππο Περράκη οι οποίοι και πλαισίωσαν την λειτουργία του περιπτέρου της Άνδρου.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με tour operators της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, με εκπρόσωπο του ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) και με τον ταξιδιωτικό Οργανισμό Ramblers, που δραστηριοποιείται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προβολή της πιστοποιημένης πεζοπορικής διαδρομής  για την οποία συμφωνήθηκε η άμεση προώθησή της, μέσω των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ, στους αντίστοιχους ΤΟς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης  επαφές με τουριστικούς πράκτορες άλλων χωρών (Γαλλίας, Πολωνίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ινδίας, κ.α) , δημοσιογράφους, εξειδικευμένους bloggers  καθώς και  τους υπεύθυνους τουρισμού των περιφερειακών & δημοτικών αρχών των νησιών του Αιγαίου και κυρίως των Κυκλάδων με βασικό στόχο τις συνέργειες.  Προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά  τα οποία διέθεσαν ευγενώς οι επαγγελματίες του νησιού μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στόχος είναι  να αναδείξουμε την Άνδρο σε ποιοτικό και δημοφιλή προορισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αναδείχτηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης έκθεσης, χάρη στην στοχευμένη και επιθετική προβολή της Περιφέρειας.
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: