Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο διεκδικεί ο Δήμος Άνδρου



Την απόφαση να ζητήσει την επανασύσταση του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη.
Είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για το νησί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος, και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος, ζήτησε και έλαβε (επίσης ομόφωνα) την εξουσιοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες που κρίνονται ή θα κριθούν απαραίτητες για την επανασύσταση του Ταμείου.
Το αίτημα πρόκειται να κατατεθεί, μαζί με σχετική έκθεση - μελέτη σκοπιμότητας, στην αρμόδια διεύθυνση του  υπουργείου Εσωτερικών και στο υπουργείο Ναυτιλίας
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του υφιστάμενου Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, ώστε αυτή να γίνει αποτελεσματικότερη και να προχωρήσουν έργα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες και αφορούν στην βελτίωση της λειτουργικότητας, αλλά και της εικόνας, των λιμανιών του νησιού μας.
Ο Δήμαρχος τόνισε, πως μόνο η δημιουργία ανεξάρτητου Λιμενικού Ταμείου  Άνδρου θα λύσει πολλά από τα προβλήματα και θα επιτρέψει να «τρέχουν» γρήγορα οι διαδικασίες.
Η υπόθεση της επανασύστασης του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου δεν είναι εύκολη, καθώς τα εμπόδια και τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Είναι ένα θέμα που ζητά λύση πολλά χρόνια. Ωστόσο η δημιουργία του αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη του νησιού μας.
Πριν την εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Άνδρου είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και τα έργα που εκκρεμούν στα λιμάνια του νησιού μας και στην λιμενική ζώνη.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε καταλαβαίνω βεβαίως όλα τα έσοδα να Να μένουν στο νησί Και να γίνεται η πληρωμή για το νερό ηλεκτρικό για το πάρκινγκ και να το εφαρμόσεις όχι με ξέρεις σε ξέρω Όπως μπορεί να εφαρμόσει Και Αλλά για έσοδα πάρκινγκ δημοτική αστυνομία πρόστιμα σε παράνομους θζny