Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Χωροταξικού Άνδρου συνέχεια


Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο "Περράκης" στο Κυπρί, μετά από πρόσκληση του Έπαρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, συνάντηση φορέων και πολιτών του νησιού με τους μελετητές  και τους επιβλέποντες της μελέτης του χωροταξικού σχεδιασμού  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συμπεριλαμβάνει και την  Άνδρο.
Σκοπός της συνάντησης που συνδιοργανώθηκε μαζί με το Επαρχείο Τήνου, η ενημέρωση των Ανδριωτών για το πολυπόθητο χωροταξικό σχεδιασμό  και στη συνέχεια η κατάθεση, συγκέντρωση,  αξιολόγηση από ομάδα εργασίας των απόψεών τους   και στη συνέχεια  η υποβολή τους στους μελετητές για  συμπλήρωση και αναθεώρηση της μελέτης του χωροταξικού. 

Οι ενδιαφερόμενοι που ήρθαν ήταν πολλοί, ο νυν και ο πρώην  δήμαρχος Άνδρου, ο έπαρχος  Τήνου,  ο πρώην έπαρχος  του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του επαρχείου, εκπρόσωποι συλλόγων, του κατασκευαστικού κλάδου και πάρα πολλοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες.
Για τη μελέτη μίλησε: 
ο κ. Γιώργος Τσεκούρας, πολεοδόμος  χωροτάκτης και μηχανικός περιφερειακής ανάπτυξης,
η κ. Χριστίνα Τσούτσου, αρχιτέκτων, χωροτάκτης και  μέλος της μελετητικής ομάδας
η κ. Μαίρη Ραμπαβίλα, μηχανικός χωροταξίας Υπουργείου περιβάλλοντος, επιβλέπουσα της μελέτης χωροταξικού
   και ο κ.  Γιάννης Ράμμος,  αρχιτέκτονας και  προϊστάμενος στο τμήμα περιφερειακών πλαισίων του τμήματος Χωροταξίας  του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Οι ίδιοι άκουσαν και τις πολλές  προτάσεις που είχαν  οι ενδιαφερόμενοι.


Σε λίγες μέρες σε βίντεο και τα όσα  ειπώθηκαν
Η όλη διαδικασία της βελτίωσης του χωροταξικού σχεδιασμού θα συνεχιστεί και μπορούν όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν προτάσεις στα e-mails:
xwrotaksikoandroy@googlegroups.com
 xwrotaksikoandroy@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια: