Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Στην κορυφή του κόσμου ο Λ. Τσορτανίδης

Απο την υποδοχή των αθλητών στο Γαύριο.
Φωτογραφία :  Κώστας Σαρρης





Παγκόσμιος πρωταθλητής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293, στην κατηγορία U15 (κάτω των 15 ετών), αναδείχτηκε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο και διήρκεσαν έξι μέρες. Στη 2η και 3η θέση τερμάτισαν δυο αθλητές από τη Γαλλίας, ενώ τέταρτος ήταν ένας ακόμη Έλληνας, ο Χαράλαμπος Κόγκας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην 8η θέση τερμάτισε ο μικρότερος αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή, Πέτρος Τσορτανίδης!
Ο γεννημένος το 2001 παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Στην κορυφή της κατάταξης πέρασε την προτελευταία μέρα και παρέμεινε εκεί μέχρι το φινάλε, δίνοντας συγκλονιστικές «μάχες» με τους δυο Γάλλους αθλητές, που τον ακολουθούσαν.
Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης μόνιμα στην Άνδρο και φοιτά στο Γυμνάσιο Κορθίου. Θεωρείται εξαιρετικό ταλέντο, που έχει όλα τα φόντα να γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.
Με τους Λεωνίδα και Πέτρο ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου έχει την τιμή και την χαρά να «έχει» στους αθλητές του 2 παγκόσμιους πρωταθλητές.
Προπονητής και των δύο αθλητών ο εκ Κορθίου Γιώργος Φράγκος.
Φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 οι αθλητές μας και ο προπονητής τους προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Λεωνίδας Τσορτανίδης: «Πέρσι αγωνίστηκα στο παγκόσμιο της Γαλλίας χωρίς τον προπονητή
μου και τερμάτισα 5ος. Φέτος με το Γιώργο το Φράγκο δίπλα μου, ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίστεψα σε αυτή τη νίκη και την πέτυχα. Ευχαριστώ τον Όμιλό μου ,τον προπονητή μου και την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου».

Πέτρος Τσορτανίδης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι 8ος παγκόσμιος πρωταθλητής. Πιστεύω του χρόνου να πάω ακόμα καλύτερα. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω προπονητή το Γιώργο το Φράγκο και που ανήκω στο Ν.Ο.ΑΝΔΡΟΥ.

Γιώργος Φράγκος: «Μετά από 12 δύσκολες κούρσες καταφέραμε να ακούσουμε τον Εθνικό μας ύμνο στο Παγκόσμιο Παίδων που διεξάχθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας χάρη στον Λεωνίδα Τσορτανίδη που κατέκτησε την 1η θέση! Λόγω ενός τραυματισμού του Λεωνίδα ξεκινήσαμε από την 12η θέση , συνεχίσαμε στην 9η, μετά στην 4η και στην 1η στις τελευταίες δυο μέρες! Ο Λεωνίδας απέδειξε ότι είναι σταθερός αθλητής σε όλες τις συνθήκες , δυνατό και λίγο αέρα. 
Πολλή καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ενός χρόνου μικρότερος αδερφός του Λεωνίδα , Πέτρος Τσορτανίδης , που κατέκτησε την 8η θέση .
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου που πίστεψε στην προσπάθεια μας και χρηματοδότησε την αποστολή καθώς και τον Δημήτρη Τσορτανίδη ,πατέρα των παιδιών και αφανή ήρωα, που ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και η βοήθεια του ήταν καταλυτική στο αποτέλεσμα.

Τους 2 παγκόσμιους πρωταθλητές καλωσόρισαν το βράδυ της Κυριακής 1.11.2015 στην Άνδρο ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης και μέλη του Δ. Σ. Ο έφορος Τριγώνων Γ. Καραουλάνης με τους προπονητές του ΝΟΑ Β. Σταμούλη και Π. Παπαστεφάνου με τους αθλητές του Ομίλου καθώς και πλήθος Ανδριωτών από ολόκληρο το νησί.

Την  Δευτέρα 2.11.2015 τους πρωταθλητές επισκέφθηκε στο Κόρθι η αντιπρόεδρος του ΝΟΑ κ. Ι. Χαλά μεταφέροντας τα συγχαρητήρια και τις ευχές του προέδρου Λ. Πολέμη και όλων των μελών του Δ. Σ. στους Λεωνίδα και Πέτρο αλλά και στην οικογένειά τους. 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πολύ ωραία συγχαρητήρια τώρα είναι καιρός να απασχοληθούμε με άλλα θέματα όπως τι γίνεται με τα σκουπίδια με τις απεργίες Βιολογικό Χωματόδρομους και πολλά άλλα θζny

Ανώνυμος είπε...

Μην είστε τόσο μίζεροι.....νιώστε λίγο υπερήφανοι!!!!!!!καταλαβαίνω ότι δεν είστε από το κορθι....αλλά είσαστε από το ίδιο νησί!!!χαρείτε το λίγο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλλα αντι αλλων , τι σχεση εδω τα σκουπιδια και ολα αυτα που γραφετε , προκειτε για μια πολυ μεγαλη διακριση , μιας επιτυχιας που δοξαζει την χωρα μας και το νησι μας και εσεις γραφετε για αλλα πραγματα εκτος θεματος!! Μην τα κανουμε ολα σκουπιδομηχανη, και καποια λογικη επιτελους στα σχολια που γραφονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στο παιδί -γόνο πολυμελούς οικογενείας. Να είναι καλά κι αυτός και τ΄αδέλφια του και να ξέρει ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι ως ανδριώτες για τη νίκη του. Ο Θεός μαζί του.