Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Άλλη μία προσπάθεια...


Το  1971, η οικογένεια Ζαννή Κωνσταντίνου  Λουκίσα αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα για να σπουδάσει κάτι στη σχολή  ΣΕΛΕΤΕ ο Κωνσταντίνος Ζαννή Λουκίσας.
 Η οικογένεια εγκαταστάθηκε εγκαίρως  σε νοικιασμένη μονοκατοικία στο Νέο Ηράκλειο για να είναι ο Κωνσταντίνος κοντά στη σχολή του αλλά ο ίδιος  δεν πήγε να δώσει εξετάσεις στη σχολή αυτή, αλλά γράφτηκε κρυφά σε μία ιδιωτική σχολή μηχανικών αεροσκαφών κάτω στην Αθήνα.
   Στο καθαρό αέρα του άχτιστου τότε Νέου Ηρακλείου ξεχάσαμε γρήγορα την ανυπακοή του Κώστα που και δουλειά έπιασε και τη σχολή του τέλειωσε και στη πολεμική αεροπορία κατατάχτηκε.


 Το καλοκαίρι του 1982 στην Άνδρο, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο,
να φτιάξει μόνος του ένα αεροπλάνο, το μόνο που δεν είχε φτιάξει σαν παιδί και επειδή στο νησί δεν υπήρχε αεροδιάδρομος, πανεύκολα αποφάσισε να φτιάξει υδροπλάνο.


Εργαζόμενος στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πια και μετά από 12 χρόνια σκληρής δουλειάς,  το υδροπλάνο ήταν έτοιμο και η πρώτη ανεπιτυχής δοκιμή έγινε στη παραλία του Παραπορτίου το φθινόπωρο του 1994.


Μετά από πολλές βελτιώσεις, ελέγχους, δοκιμές και 20, τώρα, χρόνια δουλειάς,  ο συνταξιούχος Κώστας μετέφερε, χθες, Πέμπτη  19 Νοεμβρίου 2015, πάλι σε κομμάτια το υδροπλάνο του  στην παραλία του Νιμποριού και σήμερα Παρασκευή, αφού το συναρμολογήσει, του βάλει καύσιμο και το τσουλίσει στη θάλασσα, θα προσπαθήσει και πάλι  να κάνει  το όνειρό του πραγματικότητα.




φωτογραφίες: ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΟΣ
super8 film: VANGLOUK


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Proios Evangelos Μπράβο είναι αξιέπαινος και μοναδικός!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία !

Ανώνυμος είπε...

Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία,γνωρίζοντας από κοντά το μεράκι του,τους κόπους του και τις αμέτρητες ώρες δουλειάς ,για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.Το αξίζει!!!
Καίτη Γδύση.

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια Κ.Κωστα σας αξιζει γιατι ειστε ενας πολύ καλος ανθρωπος!!!

Ανώνυμος είπε...

Τρανη αποδειξη οτι τα ονειρα μπορει να αργησουν , αλλα γινονται με επιμονη, υπομονη , δημιουργικη διαθεση και αγαπη.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

κανε μας περιφανους θειε! ! εισαι ιδιοφυΐα! :))
Χριστινα Πρωιου