Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Άνδρου στην έκθεση International Tourismus Borse



Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση του κόσμου, International Tourismus Borse, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 και στην οποία μετείχε ο Δήμος Άνδρου.

H ITB αποτελεί, κάθε χρόνο, παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Πάνω από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες συμμετείχαν φέτος. Οι τρεις πρώτες μέρες (4-6 Μαρτίου) απευθύνονταν αποκλειστικά στους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο επόμενες (7-8 Μαρτίου) ήταν αφιερωμένες στο κοινό.

Η Άνδρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μαζί με άλλα νησιά. Το stand της 'Ανδρου, όπως και ολόκληρη η έκθεση, σημείωσε ικανοποιητική επισκεψιμότητα και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2015 ήταν ενθαρρυντικά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους. Οι tour operators και οι επαγγελματίες που επισκέφτηκαν το περίπτερο ενημερώθηκαν εκτενώς για την γαστρονομία, τις περιπατητικές διαδρομές, τις υποδομές του νησιού, αλλά και για τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες, που μπορούν να βιώσουν στην Άνδρο οι επισκέπτες.

Τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελένη Πολίτου, και το μέλος της ίδιας Επιτροπής, Μαριάννα Απέργη.
 Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα την Διευθύντρια και τα στελέχη του ΕΟΤ Γερμανίας για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Λάσκαρη και τον Ανθό Γαυρίου για την προσφορά των γλυκών, την Ολγα Καραγιάννη για τους πεζοπορικούς χάρτες που διέθεσε και τον κ. Πάνο Ποδηματά για το ωραίο βίντεο με λήψεις πάνω από την Άνδρο, το οποίο και προβάλαμε στο περίπτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.


Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων DRV, η Ελλάδα, το 2014 - με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013 - ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων Γερμανών τουριστών, ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βάσει των έως τώρα στοιχείων από τις φετινές κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητηρια για την προσπάθεια τους αλλα εμείς ειμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το τουρισμό ????θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα και μια μεγαλη προκληση , για το αν ειμαστε ετοιμοι ως νησι να τους υποδεχθουμε , αυτο θα πρεπει να απασχολησει ολους τους παραγοντες στην ανδρο απο τους υπευθηνους του δημου , τους επαγγελματιες και επιχειρηματιες μεχρι και τον τελευταιο πολιτη!!! Ομως πρεπει να παραδεχθουμε ολοι , οτι αυτην την περιοδο γινονται αξιοσημιωτες προσπαθειες απο τους υπευθηνους και ολοι θα πρεπει να το αναγνωρισουμε και να πουμε ενα μεγαλο μπραβο και να συνεχισουν ετσι, απο εκει και περα ειναι και αλλονου παπα ευαγγελια , αυτοι μας ανοιγουν τον δρομο , εμεις ειμαστε αξιοι να τον διαβουμε;;; και βεβαια η διαφορα με παλιοτερα χρονια ως αναφορα την διαφημηση του νησιου ειναι εμφανεστατη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη κινηση μπραβο, αλλα πρεπει να κοιταξουμε τις υποδομες του νησιου τον ανταγωνισμο και τις τιμες που για τις παροχες που προσφερουν τα καταστηματα ειναι πολυ ακριβες οι τιμες, να υπαρχει λιγη λογικη και οχι μονο να δουλεψουμε λιγες μερες για αρπαχτη διοτη πολυ κοσμος φευγει και δεν ξαναρχεται λογο τιμων.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΩΡΘΟΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΡΙΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι το Καλοκαιρη πιος ξέρει το νόμισμα θα εχωμε. ΜΠΟΡΙ ένας καφές να εχει ενα εκατομιριο. Αλλα μεχρι ΤΟΤΕΣ να κανομε μια ΚΑΛΛΗ καθαριότητα στους δρομους να καθαριστούν τα χαντάκια να πάρουν τα παλια αφτοκινιτα ΛΕΟΦΟΡΙΑ τα μπάζα να φτιαχτούν η χωματόδρομους που πανε στης παραλίας .που θα βρεθούν τα χριματα για Αφτα τα εργα. .?? και όμως ΕΙΠΑΡΧΗ . ΘΖ ΝΥ

Vangelis Loukisas είπε...

Τι ανάγκη έχεις εσύ. Άμα δεις τα σκούρα πετάξου πάλι στην Αρούμπα

Ανώνυμος είπε...

Σωστός πολυ σωστός αλλα εχει να κάνει πως ψηφίζεις .στην ανδρο ξέραμε τι ψήφιζαν ..λέτε να τους ανοίξαμε τα ματια μπα αστόχησαν μια παροιμία λέει οπιος ψάχνει για τα πολλα χάνοι και τα λίγα αφτα βαγγελη μου θζνυ