Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

""Μπαμ ηκούσθη στον αέρα και..."

                                 
                                           
                                                                                     'Ανδρος 2 Mαρτίου 2015

        Δεν είναι πολύς καιρός, αφότου  έστειλα μιάν επιστολή σχετικά με το πρόστιμο για τα σκουπίδια. Είναι σύντομο το διάστημα για να ξεχάσω και να ξεχάσουν θεωρώ και οι λοιποί επισκεπτόμενοι τα sites που ασχολούνται με το νησί μας και την επίθεση που μου έγινε, ως τάχα μου μη ασχοληθέντος με το θέμα και εκφράσαντος μόνο κριτικές, ου μην αλλά και ως οψίμου υποστηρικτή του Γιάννη Γλυνού κριθέντος. Για μένα μιλώ, πως με χαρακτήρισε ο γράψας τις επί της επιστολής μου κριτικές.
 Δεν απάντησα διότι ποτέ δεν ασχολήθηκα με όσους κάνουν δίκες προθέσεων. Το να αποδίδει κάποιος σε κάποιον άλλον, αυτά που νομίζει αυτός, ότι πιστεύει ο άλλος, είναι ο ορισμός του φασισμού. Αντιπαρέρχομαι.
      Όμως «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις», (που λέμε στα νεοελληνικά) και παρά το ότι (σωστά θεωρώ) μεγάλη προσπάθεια έγινε από τον αγαπητό Διαμαντή Μπασαντή με άρθρα του, ώστε να μη ματαιωθεί η χωροθέτηση (προφανώς απευθυνόταν σε άλλους, απ’ αυτούς που τελικά προέκυψαν), έγινε το μπαμ. Όπως πολύ επιτυχημένα έλεγε η γιαγιά μου: «Μπαμ ηκούσθη στον αέρα κι’ ο λαγός (χωροθέτηση) έκανε πέρα».
Τώρα ελπίζω να αντιληφθούν όλοι γιατί προεκλογικά  (για τις δημοτικές εκλογές μιλάω) επέμενα να δεσμευθούν όλοι για το θέμα της χωροθέτησης. Γιατί το θέμα ευτυχώς συγκαταλέγεται στα «εν ου παικτοίς». Δεν έχει δηλαδή αστειάκια, ούτε πολιτικαντισμούς. Και αν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και αν οι πολιτικοί κάνουν ομελέτα με τα αυγά που τους έδωσε ο λαός, (όπως ο αείμνηστος Καραμανλής είχε πει), θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φροντίζουν ώστε τα αυγά να πέφτουν μέσα στο τηγάνι. Γιατί αν πέσουν στο πάτωμα, δεν γίνεται ομελέτα. Μόνο σκουπίδια δημιουργούνται, απ’ αυτά που δεν μπορούμε να χωροθετήσουμε!                               Να είστε καλά.
                                                              Βασίλης Πομώνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που γράφουν πολλα και λενε πολλα Ειναι η αιτία που δε γίνεται κανενα εργο Διαβάστε τα παρα κατω και θα βγάλεις το Συμπέρασμα .θζ ΝΥ