Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο felting στο Κόρθι


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου διοργανώνει το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαρτίου στην έδρα της στο Κόρθι σεμινάριο felt με την Αγγελική Καραμπογιά.

Ειδικότερα, το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιασθεί για ενήλικες η ξηρή τεχνική (needle felting), ενώ στις 12:30 θα ακολουθήσει δωρεάν ωριαίο εργαστήριο για παιδιά. Την Κυριακή από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. θα παρουσιασθεί η υγρή τεχνική (wet felting).
Το felt είναι ύφασμα φτιαγμένο από πρόβειο μαλλί. Πρόκεται για τον αρχαιότερο τρόπο κατασκευής υφάσματος με τις ρίζες του να χάνονται στις απέραντες στέπες της Μογγολίας και του Κιργιστάν. Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν επίσης και το ονόμαζαν πίλημα.

Η Αγγελική Καραμπογιά σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας και μετά από περίπου 10 χρόνια στον τομέα της ναυτιλίας, παράτησε τη θάλασσα για να πάρει τα βουνά μαζί με το αγαπημένο της προβατάκι. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια felt από την Ιταλία, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το δικό της ταξίδι στον κόσμο του χειροποίητου, με δικό της μέσο το felting και προορισμό άγνωστο τις περισσότερες φορές.Έκτοτε ακολουθεί τα μονοπάτια του μαλλιού, όπου κι αν την οδηγούν αυτά, κάνοντας ταξίδια και γνωρίζοντας ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος και αγάπη για τα φυσικά υλικά με εκείνη.

Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία μάλλινων παιχνιδιών εμπνευσμένα από την ελεύθερη παιδαγωγική Waldorf, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί και η ίδια σεμινάρια της παιδαγωγικής τέχνης.

Όταν δεν δημιουργεί με το αγαπημένο της υλικό, αναζητά νέα έμπνευση κοντά στη φύση, η οποία για την ίδια αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εικόνων και συναισθημάτων.

Είναι η δημιουργός της Philosopher's Joke, διδάσκει felting σε ομάδες ενηλίκων και παιδικές ομάδες με έμφαση στην απλότητα του υλικού και την καλλιέργεια της φαντασίας.
Το κόστος συμμετοχής ανά ημέρα ανέρχεται σε 18 ευρώ (μέλη:15 ευρώ). Στους συμμετέχοντες θα δοθούν κατασκευές αξίας 12€ αλλά και εργαλεία ωστε να εξελίξουν τις γνώσεις τους.

Δεδομένου ότι ο αριθμός συμμετεχόντων ανά ημέρα δεν μπορεί να υπερβεί τους 10, παρακαλείσθε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο: 6936120078.

http://philosophers-joke.blogspot.gr

https://www.facebook.com/philosophersjokegr/info?tab=page_info

Δεν υπάρχουν σχόλια: