Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στη χειροτονία του νέου ιερέα Αποικίων, Γεώργιου



 "Στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Αποικίων, στην περιοχή πηγής ΣΑΡΙΖΑ, τελέσθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, το πρωί χειροτονία Πρεσβυτέρου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β', παρουσία του Δημάρχου Άνδρου, του Προέδρου της τοπικής  Κοινότητας και όλων των κατοίκων των Αποικίων....
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' απηύθυνε προς νεοχειροτονηθέντα Πρεσβυτερο , ο οποίος θα τοποθετηθεί στη μικρή Ενορία των Αποικίων και θα διακονεί και τις Ενορίες Σαρίζης και Κατασυρτής, πατρικές νουθεσίες, παραινέσεις και συμβουλές και του τόνισε τους λόγους του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, που αφορούν κάθε Ιερέα:

" Είσαι η οδός για τους άλλους και ο δρόμος προς το φως.... Είσαι ένα πυρφόρο Σεραφείμ, αφού κρατὰς στα χέρια σου ζωντανό τον άνθρακα, και Θρόνος, εφ` όσον αναπαύεται σε σένα, κατά την ιερά τελετή και τη Θεία Κοινωνία Αυτός, που βρίσκεται παντού... Εὶσαι ένας Ὰγγελος, ως υπηρέτης και λειτουργός του Θεού..."
O παραστάς στην χειροτονία Πλοιοκτήτης, γόνος ιερατικής οικογένειας και Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ελευθέριος Πολέμης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την αγάπη και μέριμνά του για την Ενορία των Αποικίων και αναφέρθηκε στους Ιερείς, που για 200 χρόνια την διηκόνησαν."
κείμενο: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΟΣ













1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το χωργιο ενεργησε σωστά μαι την βοηθια του Ε ..πολεμη ΔΙΟΤΙ ο φουκαράς ο Παταγιάννης εχει κουραστεί αρκετά και που να πρωτοπαει..και ο θεός πάντα μαζί σας με το ερχομό του νέου ιερέα Γεώργιου. ΘΖ ΝΥ