Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η απάντηση του Νίκου Θεολόγου στην ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου σχετικά με ΧΥΤΥ Άνδρου (9 Μαρτίου 2015)



«Θετική»  η «απάντηση» του Δημάρχου σχετικά με την χωροθέτηση του Χώρου Διαχείρισης των απορριμμάτων και μόνο γι΄αυτό.
Για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και κάποιοι από τους συμβούλους του πείστηκαν από τις αντιδράσεις του κόσμου ότι κάθε προσπάθεια αλλαγής των κριτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν από το 2012 για την συγκριτική αξιολόγηση όλων των περιοχών του νησιού θα είναι καταστροφική. Μια τέτοια απόφαση θα είναι νέα μελέτη και θα υπονομεύσει την προσπάθεια χωροθέτησης νέας θέσης ακόμα κι αν είναι καλλίτερη από την Πλούσκα.
Ελπίζω λοιπόν ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή  ο Δήμαρχος θα εισηγηθεί την Τετάρτη το βράδυ την μοναδική απόφαση που δίνει διέξοδο: Συνέχιση της χωροθέτησης που έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια και επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε σύντομα να έχουμε περιβαλλοντικούς όρους.
Όλα τα άλλα που γράφει ο Δήμαρχος καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
 Μπορεί να τον ικανοποιούν οι υψηλοί τόνοι και η καταγγελτική λογική, όμως απευθύνονται στο κενό.
Η σημερινή αντιπολίτευση, τουλάχιστον από την πλευρά της Ανδριακής Ενότητας, δεν προτίθεται να κάνει καταστροφική αντιπολίτευση. Αν κάτι τέτοιο έκανε ο Δήμαρχος όταν ήταν αντιπολίτευση είναι δικό του ζήτημα.
 Εμείς όμως δεν είμαστε ίδιοι.
Κανείς δεν τον υπονομεύει και κανείς δεν τον αντιπολιτεύεται τουλάχιστον από μας.
 Αν ψάχνει υπονομευτές ας κοιτάξει κοντά του, δίπλα του.
Για μας μία είναι η αγωνία μας στους καιρούς που περνούμε.
Να μην καταστραφεί το νησί και η οικονομία του από λάθη του Δήμου.
Αν ο Δήμαρχος καταλάβει τα μηνύματα των καιρών και τις διαθέσεις όλων, τότε ίσως ξημερώσει μια καλλίτερη αυτοδιοικητική μέρα για την Άνδρο.

     Νίκος Θεολόγους
     Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης           
    «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχετε κατηντησει αηδια ολοι σας, σας βαρεθηκαμε το καταλαβαινετε;;; παψτε να παιζετε τις κουμπαρες σαν τα παιδακια και να κανετε σαν μωρα παιδια, και καθηστε κατω να λυσετε το θεμα αυτο, επιτελους αποδεικνυεται οτι ειστε κατωτεροι των περιστασεων!!δεν μας ενδιαφερουν οι ανακοινωσεις σας ενθεν και κηθεν , ειστε εκτος τοπου και χρονου!! ελπιζω το σχολιο να αναρτηθει!!

Ανώνυμος είπε...

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Και επί τέλους στα μεγάλα και σοβαρά θέματα του νησιού μας, ας μάθουμε να συνοννογιόμαστε. Αυτή, να είναι η αρχή για το καλό του τόπου.