Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Απάντηση του Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη, στους ισχυρισμούς του κ. Ν. Θεολόγου





εκπρόσωπος της «Ανδριακής Ενότητας» κ. Ν. Θεολόγου:

Συνεχίζοντας το ίδιο «βιολί» του ψεύδους, της λάσπης και της παραπληροφόρησης.

Συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική πολιτική των έντονων αντιπαραθέσεων, των προσωπικών χαρακτηρισμών και του διχασμού του Ανδριώτικου λαού, κατά το διαίρει και βασίλευε (ευτυχώς αποτελεί πλέον παρελθόν).

Αφού  κατάφερε  να  πετάξει  στον  κάλαθο  των  αχρήστων  τις  τρεις!!!

μελέτες που είχαν γίνει μέχρι το 2011 για ΧΥΤΥ.

Αφού δεν τόλμησε να στηρίξει την ώριμη μελέτη του 2008 και δεν προχώρησε τουλάχιστον, ως όφειλε, στην επόμενη θέση, αλλά προτίμησε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, για να ξεκινήσει από την αρχή μια ΑΛΛΗ!!! μελέτη το 2012.

Αφού κατάφερε επί πολλά χρόνια να γίνει η Άνδρος δυσφημιστικό πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και κανάλια αρνούμενος πεισματικά εκείνος και οι συνεργάτες του να χωροθετήσουν ΧΥΤΥ κι αφού έκανε επίδειξη του φαινόμενου «ΣΟΥΚΟΣ», που μας γελοιοποίησε στο Πανελλήνιο και μας στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Αφού έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφήνοντας τις χείριστες εντυπώσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Αρχαιολογία με τα ψέματα και την κοροϊδία, κάτι που πληρώνουμε τώρα ως νησί.

Αφού φόρτωσε τον Δήμο Άνδρου με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, καθώς μέχρι τώρα στους 6 μήνες της νέας δημοτικής αρχής, έχουν έρθει ή εκκρεμούν περισσότερα από 300.000 ευρώ σε πρόστιμα (χρήματα που δεν υπάρχουν στον ήδη φτωχό Δήμο μας).

Έρχεται τώρα, με ανακοίνωσή του, να «πληροφορήσει» τον Ανδριώτικο λαό ότι η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ είναι «καταστροφική για το μέλλον της Άνδρου». Και επικαλείται σειρά επιχειρημάτων, τα οποία συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε ανακρίβειες και ψέματα. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια τον τρόπο διοίκησης του κ. Θεολόγου.

Στοιχεία καταστροφικά για το νησί μας, που ευτυχώς του έδειξε τον δρόμο της εξόδου.

ΨΕΜΑ 1ο: ΚΑΜΙΑ!!!! ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ δεν αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το βίντεο της


συνεδρίασης, όσο και από τα πρακτικά. Εκείνο που αποφασίστηκε ήταν ο εμπλουτισμός της υφιστάμενης μελέτης με τρεις νέες θέσεις. Τον εμπλουτισμό με νέες θέσεις είχε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Νοεμβρίου 2014 και τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε φέρει την παραμικρη αντίρρηση. Μάλιστα η αντιπολίτευση είχε ψηφίσει υπέρ. Συνεπώς άλλα ψήφιζε τότε και άλλα λέει τώρα.

ΨΕΜΑ 2ο: ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ δεν άλλαξε στη μελέτη. Παρέμειναν ακριβώς ΤΑ ΙΔΙΑ κριτήρια που είχαν ψηφιστεί, ΟΜΟΦΩΝΑ επίσης, από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2012 (και όχι το 2011, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της «Ανδριακής Ενότητας»). Αφαιρέθηκε μόνο!! ένα υποκριτήριο, το οποίο είχε περιληφθεί δυο φορές. Να σημειωθεί πως ως νέο δημοτικό συμβούλιο είχαμε κάθε δικαίωμα να αλλάξουμε όλα τα κριτήρια, πράγμα που ΔΕΝ το κάναμε.

ΨΕΜΑ 3ο: ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ 100% δεν υπάρχει στη μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό που υπάρχει είναι η σχετική πληρότητα του φακέλου, όσον αφορά την Πλούσκα, καθώς υπάρχει το ερωτηματικό για την ύπαρξη ρέματος. Και αυτό το γεγονός τεχνηέντως μας ταλαιπώρησε ΔΥΟ ολόκληρα χρόνια!!!! Σε 3 μήνες το πολύ θα υπάρχει η ίδια ακριβώς πληρότητα και για όποια άλλη περιοχή βαθμολογηθεί από τον μελετητή.

Και πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο κ. Θεολόγου και η «Ανδριακή Ενότητα» ότι η μελέτη είναι 100% ώριμη και στη συνέχεια της ΙΔΙΑΣ ανακοίνωσης να αναφέρεται πως αν απορριφθεί η Πλούσκα θα πάμε στη 2η θέση κι αν απορριφθεί και αυτή στην 3η; Ωριμότητα 100% σημαίνει πως έχουν εξασφαλιστεί περιβαλλοντικοί όροι και η διαδικασία οδεύει προς δημοπράτηση. Κάτι τέτοιο ασφαλώς και δεν ισχύει. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι.



Η αλήθεια είναι πως είτε στην Πλούσκα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ, είτε οπουδήποτε αλλού χρειάζονται 2,5 με 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο και μέχρι τότε θα ακροβατούμε. Η ευθύνη για όλη αυτή την καθυστέρηση βαρύνει τον κ. Θεολόγου, αφού ήταν ανίκανος, ανοργάνωτος και κυρίως δεν είχε την πολιτική βούληση, προκειμένου να βρεθεί λύση.

ΨΕΜΑ 4ο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! τα 7.000.000 που υποτίθεται πως κινδυνεύει να χάσει ο Δήμος Άνδρου για την κατασκευή του ΧΥΤΥ. Τα χρήματα αυτά βρίσκονται ΜΟΝΟ στη φαντασία του κ. Θεολόγου και της «Ανδριακής Ενότητας». Απλούστατα γιατί το προηγούμενο ΕΣΠΑ αφορά έργα 2007-2013 και ολοκληρώνεται φέτος τον Δεκέμβριο. Κανένας φορέας δεν χρηματοδοτεί έργο που δεν έχει εξασφαλίσει περιβαλλοντικούς όρους.


Για τον ΧΥΤΥ Άνδρου υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα (όπως και για άλλους ΧΥΤΥ) στο επόμενο ΕΣΠΑ (2015-2019).

ΨΕΜΑ 5ο: ΠΟΤΕ!!!! δεν μου έγινε πρόταση για συνάντηση με την πρώην δημοτική αρχή, με θέμα τα απορρίμματα και την μελέτη περί ΧΥΤΥ.


Γνωστό το θράσος του κ. Θεολόγου και αποτυχημένη η προσπάθειά του να πείσει και να ξεγελάσει.


Είναι απίστευτο, πόσο προσπαθεί να αποδείξει και με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, πως ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια (2002-2014) δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο. Ενώ παράλληλα τον ενοχλούν οι 3 μήνες καθυστέρησής μας.

Όσο για τον κίνδυνο να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες γνωρίζουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ που «κατάφερε» να αφήσει τα σκουπίδια στους δρόμους. Κι αυτή ήταν η δημοτική αρχή του ανεπαρκή κ. Θεολόγου.

Δυστυχώς, για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια, που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωσή της κατασκευής του ΧΥΤΥ, θα ακροβατούμε και θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις για να μη ξαναδυσφημιστούμε με τα σκουπίδια στους δρόμους. Είναι μια κατάσταση παθογένειας, που την κληρονομήσαμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τη ξεπεράσουμε ανώδυνα.

Παράλληλα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε για το νησί μας. Κάθε προσπάθεια που γίνεται για αποσυντονισμό μας βρίσκει παντελώς αδιάφορους.

Το έργο μας είναι ιερό και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Ανδριώτικου λαού."


Θεοδόσης Σουσούδης Δήμαρχος Άνδρου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο !!!!!!!!

Επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Μονο συκοφαντιες ο ενας στον αλλο χωρις αποτελεσμα .λυπούμαι πολυ!!!!!!!τελικα κανενας δεν αγαπαει τον τοπο του,κοιταμε πως θα βγαλει ο ενας το ματι του αλλου,δυστυχως!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε δήμαρχε ότι για όλα αυτά τα χρόνια φταίει ο κύριος θεολογου Οι άλλοι κύριοι και συγκεκριμένα ο νυν πρόεδρος του ΔΣ τι έκανε, να είμαστε δίκαιοι εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν λέω ότι βλέπω Και να μαζέψετε αυτά τα σκουπίδια γιατί έχουν αρχίσει και βρωμάνε ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Να μαζεψη ο κύριος δήμαρχος τα σκουπίδια Που ήδη υπάρχουν στους δρόμους και να μην μας λέει τη έκανε ο κύριος θεολογου να μας πει τη θα κανη τώρα ο ίδιος Για αυτό τον ψηφίσαμε να φτιάξει κάποιες κατάστασης και όχι να μας λέει τη έκαναν οι προηγούμενοι αυτα είναι απλά δικαιολογίες