Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου



Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Άνδρο αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από σχετική απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 22 Ιανουαρίου. Τα φαινόμενα έξαρσης παράνομων συμπεριφορών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη Νησί καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης της αστυνόμευσης. Έτσι:
-Αποφασίστηκε να παραμείνει σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός σταθμός Γαυρίου και να ενισχυθεί όσον αφορά τη στελέχωσή του.
-Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ενίσχυση της στελέχωσης του αστυνομικού τμήματος της Χώρας και να αναζητηθούν λύσεις για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση σε Μπατσί και Κόρθι, όπου δεν λειτουργούν αστυνομικοί σταθμοί.
Κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος Άνδρου συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Σε συνεργασία με τα δίκτυα «Στροφή» και «Θησέας», ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε ημερίδες-ενημερώσεις γονέων, μαθητών και πολιτών.

Άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

-Δόθηκε τρίμηνη παράταση – έως 31/3/2016 -  στην ολοκλήρωση του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στο Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Γαυρίου Άνδρου.
-Δόθηκε παράταση έως 30/4/2016 για την ολοκλήρωση του έργου «Μετατροπή Κοινοτικού Κτιρίου σε Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων», στον Όρμο Κορθίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (Πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων για επενδυτικούς σκοπούς από εθνικούς πόρους), το οποίο σταμάτησε το 2014 να χρηματοδοτεί τους Δήμους και μαζί σταμάτησε και το εν λόγω έργο (λόγω έλλειψης χρηματοδότησης). Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 30/12/2015 αποφασίστηκε η συνέχιση του προγράμματος έως 31/12/2016, όποτε δόθηκε εκ νέου παράταση στον εργολάβο του έργου να συνεχίσει και να το ολοκληρώσει.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετράμε δύο φόνους και μια εξαφάνιση (που αν αποκλείσουμε την περίπτωση εξαϋλωσης, ΦΩΝΑΖΕΙ φόνο), αμέτρητες κλοπές πάσης φύσης (από περίπτερα μέχρι κότες κι από τρακτέρ μέχρι βενζινοπρίονα), φούντες, μπάφους, χασισόδεντρα και άλλα μυριστικά, ξυλοδαρμούς και κάτι "ατυχήματα" που αντιμετωπίστηκαν ως ατυχήματα! ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Ακόμα και ως γνήσιοι ζαβανδριώτες δεν μπορούμε να τα αντέξουμε, μας πέφτουν πολλά, βαριά και ιδιαίτερα επικίνδυνα. Τώρα που πολύ πολιτισμένα και σε (υπερβολικά) χαμηλούς τόνους ζητάμε περισσότερη Αστυνόμευση, ας πούμε την αλήθεια: ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον η αστυνομία που Έχομε στην Άνδρο δεν έχουνε την πήρα Δεύτερον εάν ο πληθυσμός δεν δουλέψει με την αστυνομία είναι Δώρων Άδωρον Τρίτον Όλοι γνωρίζουν ποιος παίρνει ναρκωτικά ή όχι Από εκεί αρχίζουν όλα Αρκετοί γονείς. Δεν θέλουν να παραδεχτούν πως τα παιδιά τους είναι Ναρκωτικά Αυτά τα παιδιά είναι επικίνδυνα για κλεψίματα Και όπως τα βλέπετε όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για το καλό του νησιού Και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του Γνωρίζεις κάτι πεσ το ανώνυμα θζny