Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ένα νέο ελληνικό φεστιβάλ ξεκινά με την "Μικρά Αγγλία"


Με μία sold out προβολή της "Μικράς Αγγλίας" ξεκινάει σήμερα,  Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, ένα νέο ελληνικό φεστιβάλ στη Γερμανία, το "Hellas- Film box- Berlin", που είναι μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Συνδέσμου (Deutsch-Griechische Kulturassoziation), και έχει στόχο όχι μόνο  την προβολή και προώθηση της ελληνικής δημιουργίας, αλλά  και  σύσφιγξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν τεταθεί ιδιαίτερα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το Φεστιβάλ επιθυμεί να προβάλει την ελληνική θεματολογία γενικά, και το έργο των Ελλήνων κινηματογραφιστών και να φέρει σε επικοινωνία το γερμανικό κοινό με αυτούς. Ο τελικός αριθμός των ταινιών του προγράμματος θα είναι 71, από τις οποίες οι μισές θα έχουν γερμανικούς υπότιτλους. «Πρόκειται για ένα δώρο στις ελληνικές ταινίες από μας. Να δουν τις ταινίες Γερμανοί, αυτό θέλουμε», λέει ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αστέρης Κούτουλας.
Πέρα από την Ελλάδα, οι ταινίες προέρχονται από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Από τις 71 ταινίες, περίπου 50 είναι γερμανικές πρεμιέρες.

Ευκαιρία λοιπόν να δούν και την ταινία της Άνδρου έχουν οι Γερμανοί μιάς και τα γερμανικά ήταν η πρώτη γλώσσα στην οποία είχε μεταφραστεί το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη και είχε μεγάλη επιτυχία ως   Die Frauen von Andros 

Δεν υπάρχουν σχόλια: