Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Φροντίδα στις μαρμάρινες βρύσες της Χώρας



Με πρωτοβουλία του Λευτέρη Φραδέλου, Προέδρου της  Δημοτικής Κοινότητας Άνδρου,  έχει αρχίσει εδώ και 2 μήνες  ο μαρμαρογλύπτης Νίκος Χλής να καθαρίζει και να συντηρεί τις παλιές μαρμάρινες βρύσες της Χώρας και όχι μόνο αυτές στο κεντρικό δρόμο μεχρι τον Αφανή Ναύτη αλλά και αυτές που βρίσκονται κάπως απόμερα.


το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αλμύρα που τις φθείρει σιγά σιγά, αλλά η άμμος, τα τσιμέντα και οι μπογιές που κατακάθονται, στεγνώνουν και  φράζουν την αποχέτευσή τους, ήδη έχουν γίνει συστάσεις σε γνωστά πρόσωπα που καθαρίζουν τα φτυάρια, τους μαλάδες τα ρολά και τα πινέλα τους  και υπάρχει η σκέψη να μπουν διακριτικές  απαγορευτικές ταμπελίτσες και στα ελληνικά και στα αλβανικά.



 Καθαρισμός έγινε και στη μαρμάρινη βρύση στο παραλιακό δρόμο που ήταν πιτσιλισμένη για πολλά χρόνια με σαγρέ σουβάδες



Πρόθεση του Λευτέρη είναι τα χρήματα που έχουν εγκριθεί από τον Δήμο να φτάσουν και για τον καθαρισμό και το ξεχόρτιασμα της μεγάλης βρύσης στη πλατεία Καϊρη 



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! ωραία ιδέα και όμορφη δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο. Στην μεγάλη βρύση της Πλατείας Καΐρη, αφού ετοιμάζεται και καθαρισμός, να σταματήσει η ασχήμια της τοποθέτησης σκουπιδιών και χαρτοκιβωτίων για ανακύκλωση στη μια της πλευρά. Ας βρεθεί αλλο μέρος για αυτο ή ας τα κρατάνε στα μαγαζιά τους μεχρι να περάσει το αυτοκίνητο για να τα μαζέψει. Δεν συμβιβάζεται ο καθαρισμός της βρύσης με τη συνέχιση αυτής της ασχήμιας.
Σωκράτης Μπαζακης.

Unknown είπε...


Υπαρχουν πολλες και μαλιστα ιστορικης σημασιας βρυσες στην Ανδρο.
Καποιες απ΄αυτες μαλιστα, οπως η ΣΑΡΙΖΑ στα ΑΠΟΙΚΙΑ , δινουν και εσοδα στον Δημο!!!!!!!
Μηπως πρεπει ο Δημος να ενδιαφερθει και για αυτες τελικα ???

Νικολας Ισαρης

Ανώνυμος είπε...

ΜΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΝΗ ΣΤΙΣ ΚΥΡΤΑΣΑΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΒΡΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ . Η ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΚΕΙ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΑΙΑ ΒΡΥΣΗ . ΕΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο δήμο αυτή είναι μια καλή αρχή για να φτιαχτούν ορισμένες βρύσες που είναι στα επίκαιρα σημεία Και ας βρεθούνε Μερικοί εθελοντές να βοηθήσουν την καταστασή μαζί με το Δήμο Για να Μείνουν χρήματα και για άλλα έργα που χρειάζεται να Γίνουν θζ ny

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη γιατί δε κάναμε ένα γκρουπ για τις βρύσες όπως είναι τα μονοπάτια Νομίζω θα πετύχει θζny

Ανώνυμος είπε...

Ταμπέλες και. στα αλβανικά !
Πολύ σωστά ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο ανώνυμος σε όλες τις γλώσσες πρέπει να
Γράφονται Και στα αλβανικά καλύτερα Γιατί αυτοί κάνουν τις δουλειές στην Άνδρο η δική μας είναι στο καφενείο θζny