Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σε δύο κύκλους φέτος το 2ο θερινό Πανεπιστήμιο, ένας στην Άνδρο και ένας στη Κρήτη






Σε δύο κύκλους   θα πραγματοποιηθεί φέτος   το πρόγραμμα  «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ - Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα» που οργανώνεται από  το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων.
Η ιδέα ανήκει στην επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας και επί πολλά χρόνια δημοσιογράφο, Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη, η οποία και έθεσε ως στόχο ζωής την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής γέφυρας ανάμεσα στην εκπαίδευση και στα ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Περιλαμβάνει καθημερινές τετράωρες διαλέξεις, εργαστήρια (workshops) και συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών (brainstorming) στο τέλος κάθε εργαστηρίου/διάλεξης.
Ειδικότερα:
1.Πρώτος κύκλος με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα, Εξουσία και ΜΜΕ – Από τα κλασικά κείμενα στον σύγχρονο δημόσιο λόγο», Άνδρος, 10-17 Ιουλίου 2016.
Με την υποστήριξη:
-του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, και
-του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ελλάδος

Συνεργαζόμενος φορέας:
-Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου

 2. Δεύτερος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», Χανιά (Κολυμπάρι), 16-22 Αυγούστου 2016.

 Με την υποστήριξη:
-του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, και
-του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ελλάδος

Συνεργαζόμενοι φορείς:
-Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)
-Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Και οι δύο κύκλοι προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές.
περισσότερα: www.ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: