Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σε μη κερδοσκοπικό φορέα πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου








Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, στη συνεδρίασή του της 22ας Ιανουαρίου, αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση που υπέβαλλε ο κ. Αλκιβιάδης Τάττος στον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου 2016.


Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τάττου, πρόκειται να συσταθεί Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στον οποίο θα παραχωρηθεί για το 2016 τόσο το Ανοιχτό θέατρο Άνδρου, όσο και η ευθύνη διοργάνωσης του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου.


 Το φετινό φεστιβάλ, όπως είχε ανακοινωθεί άλλωστε πέρσι τον Ιούνιο από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Παντελή Βούλγαρη στη συνέντευξη τύπου που είχε διοργανωθεί από τον Δήμο Άνδρου για την παρουσίαση του 1ου Φεστιβάλ, από φέτος θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει διεθνές και ταυτόχρονα να «απλωθεί» σε όλη την Άνδρο, με εκδηλώσεις και εκτός του ανοιχτού θεάτρου.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο:
-Ο κ. Αλκιβιάδης Τάτος καθώς και άλλοι φίλοι της Άνδρου-χορηγοί θα χρηματοδοτούν το Φεστιβάλ, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην προκύπτουν ζημιές για τον Δήμο. Σε περίπτωση κερδών αυτά θα αποδίδονται στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού.
-Ο Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα θα έχει την ευθύνη συντήρησης του θεάτρου, καλύπτοντας όλα τα κόστη που είναι πιθανό να προκύψουν.
Μετά τη σύσταση του Νομικού Προσώπου το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος και να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.


Σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, δήλωσε:
«Θέλω να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω τον κ. Αλκιβιάδη Τάττο για την πρότασή του που δείχνει για μια ακόμη φορά το πάθος και την αγάπη του για την Άνδρο. Η πρότασή του εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου και του φεστιβάλ, σε μια εποχή ιδιαίτερα ζοφερή όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και, κατά συνέπεια, και του Δήμου μας. Πέρσι καταφέραμε ένα μικρό θαύμα, διοργανώνοντας σε ελαχιστότατο χρόνο ένα φεστιβάλ ποιότητας που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από φέτος το φεστιβάλ Άνδρου πηγαίνει ακόμη πιο μακριά, με στόχο να απλωθεί σε όλη την Άνδρο, αλλά και να φιλοξενήσει διεθνείς παραγωγές. Είμαστε βέβαιοι πως η Άνδρος θα είναι και το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνίστρια στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας».

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

φωτογραφίες:vanglouk

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με όλα αυτά τα χάπενινγκς που θα γίνουν και αυτό το καλοκαίρι Πρέπει να Πάρουμε μέτρα για πάρκινγκ για την κυκλοφορία για τα πούλμαν Τώρα τα πούμε αν μπορούν να παρκάρουνε στο πάρκινγκ του εμπειρικού Και να ξεφορτώνει τους τουρίστες εκεί Και το ΚΤΕΟ να μεταφερθεί έξω από τη χώρα Και να περνάει Να παίρνει Τους επιβάτες και να φεύγει Χρεώσεις Σε όλα Τα Πάρκινγκ Μεταφορά από το κάτω καπάκι απάνω Δημοτική αστυνομία για την κυκλοφορία και πρόστιμα Μαρίνες θζby