Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Άνδρου: Η ανακοίνωση για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού





Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου στο οποίο συμμετείχαν: Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Αντώνιος Λάβδας ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Χρήστος Παπαϊωάννου, ο πυροσβέστης Ευάγγελος Ντούσης, η Δασάρχης Άνδρου Μαρία Μπερδελή, υπάλληλοι του Επαρχείου Άνδρου Ευλαλία Κερετζή και Γεώργιος Φιλιππίδης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Άνδρου Δημήτριος Τσιάκας, από την ΔΕΗ ο Μαραβελής Σταμάτης και από τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών οι: Κωνσταντής Κώστας και Χαζάπης Δημήτρης εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επίκειται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα για την Άνδρο προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, βροχοπτώσεις και χιονόπτωση από Κυριακή ξημέρωμα 17 Ιανουαρίου 2016, έως και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα Δελτία .

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν Δελτία και τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου εκδίδει τις ακόλουθες οδηγίες προς τους πολίτες:

Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες: Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου στο τηλέφωνο 2282022300 και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου στο τηλ. 2282042199.

Αποφυγή μετακίνησης οχημάτων εάν δεν είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και επαρκή καύσιμα στο ρεζερβουάρ του οχήματος.

Εφόσον η μετακίνηση κρίνεται απολύτως αναγκαία, ενημερώνετε τις αρμόδιες αρχές για το σκοπό και τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί. Προτιμάτε για τις μετακινήσεις σας τη διάρκεια της ημέρας.

Μεταβολή ή και αναβολή προγραμματισμένων μετακινήσεων, εκδηλώσεων και γενικότερα συναθροίσεων σε σημεία όπου κατά κανόνα τα φαινόμενα είναι έντονα και ο ενδεχόμενος αποκλεισμός βέβαιος.

Αποφυγή κατά τη διάρκεια των φαινομένων, των μετακινήσεων σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Κατά την εκδήλωση των φαινομένων θα υπάρχουν περιπολικά της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε κεντροβαρή σημεία του οδικού δικτύου.

Μέριμνα για έγκαιρη προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης πριν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να ενημερώνεστε μέσω των ανακοινώσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Asteras Radio και μέσω Internet) και μην αγνοείται τις οδηγίες και τις υποδείξεις των Τοπικών Αρχών (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμεναρχείου κ.α.)

Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναφέρετε κάποιο περιστατικό- πρόβλημα λόγω της κακοκαιρίας επικοινωνήστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες στα τηλέφωνα: Δήμος Άνδρου 2282360207, Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου 2282361227, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου Αντώνιος Λάβδας 6948603126

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: