Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Άνδρου: Δεκτή η προσφυγή του Δήμου για την απ΄ ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων λόγω του κατεπείγοντος





Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έκανε η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, την προσφυγή του Δήμου Άνδρου κατά της με αριθμό 55096/13.8.2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την οποία ο τελευταίος είχε ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου για την απ΄ ευθείας ανάθεση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προμήθειας καυσίμων. Η ανάθεση είχε γίνει με τη συγκεκριμένη διαδικασία επειδή υπήρχε άμεσος κίνδυνος να μη μπορεί ο Δήμος Άνδρου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σε καύσιμα -και μάλιστα σε μια εποχή αυξημένων αναγκών.
Ετσι, με την απόφαση 107/2015 της Ειδικής Επιτροπής, που εξέτασε την προσφυγή του Δήμου Άνδρου στις 8 Δεκεμβρίου 2015, ακυρώνεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και θεωρείται ότι οι ενέργειες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου είναι καθ΄ όλα νόμιμες.
Αναφερόμενος στην απόφαση ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση αποτελεί απόλυτη δικαίωση για τις ενέργειες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου, τις οποίες κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν “παράνομες”. Είχαμε αναφέρει τον Αύγουστο, με έγγραφη τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βουραζέρη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, όταν κάποιοι «φίλοι» μας της αντιπολίτευσης από την παράταξη “Ανδρος της Ζωής μας” μιλούσαν για «πάρτι αναθέσεων σε ημετέρους» κάνοντας «σημαία» του αντιπολιτευτικού τους λόγου την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, ότι καλό θα είναι να περιμένουν και την τύχη της προσφυγής που θα κάναμε, πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους και τα δελτία τύπου με τα οποία μας κατακεραύνωναν. Η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής δικαίωσε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου, κάτι για το οποίο ήμασταν απόλυτα βέβαιοι, τόσο εμείς όσο και η νομική υπηρεσία του Δήμου, από την πρώτη στιγμή».

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: