Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Καταρρέει το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας





Μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές και οι δάσκαλοι που μπήκαν στις δύο αίθουσες του νεώτερου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Χώρας βρήκαν τους σουβάδες των ταβανιών πεσμένους πάνω στα θρανία  και σκέφτηκαν τι τυχεροί που ήταν που έπεσαν την ημέρα της αργίας και δεν τους έφαγαν στο κεφάλι τους .

Στην αρχή είχαμε κύκλο 

μετά έγινε τρίγωνο 

 Οι επισκέψεις των μηχανικών και των εργολάβων  και τα πορίσματα έδειξαν ότι και τα υπόλοιπα  τμήματα σοβάδων της οροφής σε αυτήν την πτέρυγα του σχολείου κινδυνεύουν να πέσουν  και πρέπει να επισκευαστούν άμεσα .
Τα μπάζα στην αυλή

Η Διευθύντρια και οι δάσκαλοι του Σχολείου  αποφάσισαν να εκκενώσουν αυτές τις αίθουσες για λόγους ασφαλείας μέχρι να γίνει η επισκευή που όλοι οι υπεύθυνοι  και κυρίως ο Δήμαρχος , διαβεβαίωσαν  ότι θα γίνει γρήγορα. 


Το εργαστήριο της Πληροφορικής άδειασε από τους υπολογιστές για να γίνει η επισκευή και η  καθηγήτρια Πληροφορικής που έστειλε καθυστερημένα το Υπουργείο δεν μπορεί να δουλέψει.

και στο παλιό κτίριο έχουμε πτώσεις σουβάδων

Το εργαστήριο Φυσικής δεν χρησιμοποιείται πλέον για πειράματα όπως δεν χρησιμοποιείται και η αίθουσα  του ολοήμερου. 

όχι ότι χαμηλά τα πράγματα είναι καλά 

Ήδη έχει περάσει η μισή χρονιά, οι μαθητές δεν έχουν Ίντερνετ και διαδραστικό πίνακα  στη διδασκαλία τους και με τους  αργούς ρυθμούς και  τις καθυστερήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, φαίνεται ότι και  την υπόλοιπη  χρονιά έτσι θα την περάσουν.

ρωγμές στους τοίχους 
στις πόρτες 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θυμάται ας γράψει ονόματα επιβλέποντος Πολ. Μηχ., εργολάβου στα μπετά και στους σουβάδες. Έτσι να θυμόμαστε τι ωραία που ήταν στις εποχές της "ανόδου" της Ελληνικής Οικονομίας και πώς μπορούσε να περνάει κάθε απάτη.
Αλήθεια η κατασκευή αυτή είναι εικοσαετίας ή και πιο λίγο ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:
Εικόνες ντροπής, καταστάσεις ντροπής! Σοβάδες πέφτουν,η βροχή μπαίνει στις αίθουσες από την οροφή, τις πόρτες και τα παράθυρα, τα παιδιά τουρτουρίζουν από το κρύο είτε γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο, είτε γιατί δεν λειτουργεί ο καυστήρας,είτε......................ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
Δεν μας λέει κάποιος γιατί πληρώνουμε φόρους, γιατί κάποιοι πληρώνονται κάθε χρόνο για επισκευές στα σχολεία, ποιοι και πώς σχεδίασαν την θέρμανση των σχολείων, τέλος πάντων ποιοι ευθύνονται για το χάλι των σχολείων και πώς και πότε αυτό θα διορθωθεί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ακομα θυμαμαι το 'ντου' του Συλλογου Γονεων της Χωρας σε δημοτικο συμβουλιο, με την αβαντα της τοτε αντιπολιτευσης, για να πουν οτι εχει πολλα προβληματα το σχολειο και ο δημος δεν κανει κατι.Τα χρονια περασαν...τους 'πρωην' τους στειλαμε στα σπιτια τους...οι επομενοι ηρθαν...τα πραγματα εχουν γινει χειροτερα γιατι περασαν και καποια χρονια,αλλα οι φωνες σωπασαν...δυστυχως

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχουνε άνθρωποι που να διαφέρετε για την Ελλάδα μας και τα ελληνόπουλα για τους έλληνες ενδιαφέρεται για τον εαυτό τους κάθε χρόνο αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε μήνα αλλάζουμε Νομόυς. Κάθε καλοκαίρι έπρεπε να υπήρχε ένα συνεργείο που να φτιάχνει τα σχόλια Οπότε να μην έρχομαι αυτά τα προβλήματα Ορισμένοι λένε που πάνε οι φόροι αστεία ερώτηση Τέλος ευτυχώς έχουμε κάποιον που διαφέρετε για το νησί μας και νομίζω σιγά-σιγά όλα θα φτιαχτούν Με την υποστήριξή μας θζny.

Ανώνυμος είπε...

"...ευτυχώς έχουμε κάποιον που διαφέρετε για το νησί μας...". Αλήθεια;;; Ποιόοοον;;; Πδες τον και σε μας...

FRANKY K.- ANDROS είπε...

Συγνωμη αν με την Παρεμβαση μου δημιουργησω Ενταση και Κοροιδιες, αλλα θα μιλησω σαν Ανδριωτης Μηχανικος - μην εχοντας αμεσα η εμμεσα συμφεροντα επισης του προβληματος. Τεχνικα λοιπον ειναι ξεκαθαρη Κακοτεχνια με τους οπλισμους των σιδηρων ραβδων να "ακουμπανε στον πατο" της σκυροδετησης και το υγρο μπετον να μην τους επικαλυπτει κατα τουλαχιστον 5-6 εκατοσυα κατα την εγχυση του. Η Τεχνικη Λυση -γνωστη εχω και 20+ χρονια - η τοποθετηση πλαστικων "τακων" ανα αποστασεις με πυκνωση στις γωνιες, ωστε οι ραβδοι να παραμεινουν στην ενδεδειγμενη απο την Μελετη αποσταση απο την "επιδερμιδα" του μπετον. Αρα υπαρχει εδω κατα συρροη Εγκληματικη Αδιαφορια και Τεχνικο Σφαλμα, με υπευθυνοτητα Εργολαβου-κατασκευαστη, Επιβλεποντα εκ μερους της Τοπικης Τεχνικης Υπηρεσιας και Επιτροπης Παραλαβης της Νομαρχιας Κυκλαδων. Τωρα το προβλημα Μονο επικουρικα μπορει να αντιμετωπιστει, με το κοστος μοιρασμενο μεταξυ Ο.Τ.Α. , Περιφ. Νοτιου Αιγαιου και πιθανων ιδιωτων χορηγων (η/και Συλλογικοτητων, π.χ. της Ε.Α.Ε. ως Επικουρου Μελετητης και Επιβλεποντα). Τραγικη συγκοιρια ειναι η Εκδηλωση Ενημερωσης για την Εκοικονομηση Ενεργειας στα συγχρονα αλλα και με Στοχευμενες Τεχνικες Παρεμβασεις στα υπαρχοντα Σχολικα Κτιρια που διοργανωθηκε απο τον Δημο Αθηναιων και το Ε.Μ.Π. στο Κτιριο Α. Τριτση στην Ακαδημια της Αθηνας, και φυσικα παρακολουθησα ως Αρχιτεκτων & Ενεργειακος Μηχανικος και μελος της Θ.Ο.Ενεργειας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.Επισης εχω να θυμισω την απο το 2005 εθελοντικη-Δωρεαν Προμελετη-Προταση που υπεβαλα στους τοτε 3 Δημαρχους για ολοκληρωμενη Ενεργειακη Αναβαθμιση των σχολικων κτιριων σε λειτουργια (ενταξη Φωτοβολταικων και Ηλιοθερμικων πλαισιων στις στεγες και τα δωματα, προσθετη εξωτερικη Θερμομονωση, Αντικατασταση κουφωματων με μονωτικα αλουμινιου, Αντικατασταση καυστηρων πετρελαιου με Φυσικου Αεριου η/και Βιομαζας), και για την οποια ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπηρξε Ανταποκριση.