Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Απεργία της ΠΝΟ στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν όλα τα πλοία την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ για 48ωρη απεργία. 


Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που αντιδρούν στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό, την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος. 
από newpost.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν ταλαιπωρούν την κυβέρνηση ταλαιπωρούνε το Κόσμο Που θέλει να φτάσει στο προορισμό του Στις δουλειές του να πάρει τα εμπορεύματα του Ας κρατήσουν γύρω από ένα τραπέζι να τα βρούνε Το έχουν παρατραβήξει πια με τις απεργίες τους Θζmy

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ! Περιμέναμε εσένα να μας υποδείξεις πώς να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν. Αν εσύ αισθάνεσαι ΚΗΦΗΝΑΣ της κοινωνίας και δεν αναγνωρίζεις στον εαυτό σου το δικαίωμα και την υποχρέωση να διεκδικεί όσα του οφείλει το κράτος, δεν ισχύει το ίδιο με όσους έχουμε φτύσει αίμα στην ζωή μας.
Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τους αγώνες των άλλων (ακόμα και όταν μας δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας) και οπωσδήποτε να μην επιχειρούμε να τους προσβάλουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός το μελίσσι έχει βασίλισσα τους κηφήνες και τους εργάτες Και Οι κηφήνες εκμεταλλεύονται την βασίλισσα και τους εργάτες για σκέψου το ποιος είσαι εσύ θζny

Ανώνυμος είπε...

θζ άσε να αποφασίσουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα τι πρέπει να κάνουμε και σταμάτα να έχεις άποψη για όλα.Έλεος πια με αυτή την τακτική σου.Σε βαρεθήκαμε."Εδώ καράβια χάνονται...βαρκούλες αρμενίζουν"

Ανώνυμος είπε...

Pali kala pou yparxoun kai oi ergatopaters na sousoun ta "karavia" kai as afysoume tis varkoules na "armenizoun". Anomyme eisai fathia nyktomenos...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βαθιά νυχτωμένος;Εγώ εργάτης της θάλασσας υπήρξα και θα παλεύω όσο ζω αγαπητέ μου γιατί τίποτα δε μου χαρίστηκε. Με αλμύρα είμαι ποτισμένος και πονάω με όλα αυτά που σήμερα ζω!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που δεν είσαι νυχτωμένος μάθε να γράφεις πρώτα Ελληνικά ,την γλώσσα μας την τόσο πλούσια, ρε γαμώτο ,που θέλεις να έχεις και άποψη......

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που είσαι "παραμορφωμένος ρε γαμώτο" μάθε να μιλάς με ευγένεια, εξυπνάκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την ευγένεια την αφήνω σε σένα με το πιάνο και τα Γαλλικά.χα χα χα.....και ελληνικά ξέρω ΑΡΙΣΤΑ ρε γαμώτο δεν τα σκοτώνω κατάλαβες;;;;;υποκριτή;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή μου προς απάντησή σου.Η αγωγή που έχει πάρει ο κάθε ένας από το σπίτι του φαίνεται!!!!