Η Λέσχη

ο χώρος των προβολών μας   Λίγα λόγια για μας...

   Πως ξεκίνησε η Λέσχη;
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία μόνιμων χειμερινών κατοίκων του νησιού μας στα πλαίσια μιας προσπάθειας κάλυψης του κενού ψυχαγωγίας της χειμερινής περιόδου.

   Ποιός διαχειρίζεται τον κινηματογράφο και με ποιά έσοδα;
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος βασίζεται στην εθελοντική εργασία ομάδας μελών για τη λειτουργία του και συντηρείται οικονομικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών, τα έσοδα του bar και τα εισιτήρια των λοιπών θεατών.

Η λειτουργία της Λέσχης απαιτεί όλες τις επι μέρους απαραίτητες εργασίες που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία ενός κινηματογράφου: σχεδιασμός του προγράμματος προβολών, συννενοήσεις, διαπραγματεύσεις και παραγγελίες ταινιών από τις εταιρείες διανομής, μεταφορά των μπομπινών προς και από το κινηματοθέατρο και μοντάζ, λειτουργία της kινηματογραφικής μηχανής, κοπή εισιτηρίων και έλεγχος εισόδου, παρασκευή σνάκ-μεζέδων-γλυκών για το διάλειμμα, προσφορά ποτών, σερβίρισμα, καθαρισμός χώρων, κλπ.

   Πότε λειτουργεί ο κινηματογράφος;
Λειτουργεί ανελλιπώς τα τελευταία 12 έτη. Ξεκινά τη λειτουργία του το φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) και συνήθως ολοκληρώνει τις ετήσιες προβολές του την άνοιξη (αρχές Μαϊου). Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Κινηματοθέατρο Χώρας κάθε Σάββατο και Τετάρτη γύρω στις 20.30.

   Πως χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα της Λέσχης;
Η Λέσχη επιδιώκει την προβολή ταινιών ποιότητας. Φιλοξενεί τακτικά αφιερώματα σε Έλληνες δημιουργούς, ταινίες διακεκριμένων Φεστιβάλ, όπως του Φεστιβάλ Δράμας, ενώ πραγματοποιεί και μαθητικές προβολές. Τέλος διοργανώνει ειδικές προβολές κατόπιν παραγγελίας ενδιαφερομένων συλλόγων κα. φορέων. Αναλυτικότερα στοιχεία για ταινίες που έχουν προβληθεί είναι διαθέσιμα στο αρχείο προβολών.


   Πόσο κοστίζει το εισιτήριο, πρέπει να είναι κανείς μέλος να παρακολουθήσει μια ταινία της Λέσχης;
Η λέσχη είναι ανοιχτή σε όλους και τις προβολές της Λέσχης μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε είτε καταβάλοντας σε κάθε προβολή το αντίτιμο του εισιτηρίου (5€), είτε γραφόμενος συνδρομητής-μέλος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τιμές και συμμετοχή στη Λέσχη δείτε την σελίδα Συμμετοχή.


   Πως λειτουργούμε...

   Συμμετοχή στη Λέσχη
Τις προβολές της Λέσχης μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε είτε καταβάλοντας σε κάθε προβολή το αντίτιμο του εισιτηρίου (5€), είτε γραφόμενος συνδρομητής-μέλος. .


   Επιλογές συνδρομών

  • Συνδρομή 20 €, ελεύθερη είσοδος σε 5 ταινίες
  • Συνδρομή 30 €, ελεύθερη είσοδος σε 10 ταινίες
  • Συνδρομή 50 €, ελεύθερη είσοδος σε όλες τις ταινίες
Δεδομένης της οικονομικής στενότητας της Λέσχης οι συνδρομές σας μας βοηθούν να ξεκινήσουμε με ένα «κομπόδεμα» κάθε φορά τη νέα χρονιά καθιστώντας έτσι ομαλότερη και ασφαλέστερη τη λειτουργία μας.

   Περίοδος λειτουργίας
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου ξεκινά τη λειτουργία της το φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) και συνήθως ολοκληρώνει τις ετήσιες προβολές της την άνοιξη (αρχές Μαϊου).

   Οι προβολές
Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Κινηματοθέατρο Χώρας κάθε Σάββατο και Τετάρτη γύρω στις 20.30.

   Το κυλικείο
Το κυλικείο του Κινηματοθεάτρου Χώρας λειτουργεί κατά τη διάρκεια των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης προσφέροντας μεζεδάκια που έχουν παρασκευάσει φίλοι και συνδρομητές. Προσφέρει ντόπια ρακή και χυμούς, καφέ και καλή παρέα !

Προσφέρετε ότι θέλετε, δικά σας σπιτικά μεζεδάκια, αλμυρά ή γλυκά, ποτά, βοήθεια στο bar ή στην είσοδο…, κάθε προσφορά ευπρόσδεκτη…, η Λέσχη ανήκει σε όλους !


Ελάτε να δούμε σινεμά μαζί στην Άνδρο το χειμώνα !
Σε φιλική ατμόσφαιρα θα πιούμε ρακή και θα κεραστούμε σπιτικά μεζεδάκια…