Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας





Τη διασφάλιση εξυπηρέτησης των νησιών και των κατοίκων τους στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, ζητά για μια ακόμη φορά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης καλώντας τον να δρομολογήσει επιτέλους πλοίο ασφαλείας σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 25 του Ν. 4256/2014.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης : «Σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα, παράλληλα όμως επιθυμούμε και απαιτούμε να γίνονται σεβαστά τα αντίστοιχα αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε νησιώτη, είτε αυτά αφορούν την μετακίνηση, την υγεία, την τροφοδοσία της αγοράς, κ.λ.π.», επισημαίνοντας πως «το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων των απεργών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήνει τους νησιώτες - στην κυριολεξία -  στο έλεος του Θεού».

Για τον Αντιπεριφερειάρχη «Ο εμπαιγμός που γίνεται σε βάρος των κατοίκων των νησιών μας είναι πλέον γνωστός τοις πάσι, ενώ η πολιτεία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Θεωρούμε – συνεχίζει -  ότι θα ήταν πιο αξιοπρεπές να δηλώσετε δημοσίως και ευθέως την έλλειψη πολιτικής βούλησης ως προς την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας».
Στην έντονη επιστολή διαμαρτυρίας του ο κ. Λεονταρίτης υποστηρίζει ότι «Η συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας για το φλέγον αυτό ζήτημα, καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές σε όλους, ότι η πολιτική αυτή είναι ανεπαρκέστατη όσον αφορά στην εφαρμογή των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των νησιωτών μας και την εξασφάλιση των αναγκών για την επιβίωσή τους» για να καταλήξει:

Κύριε Υπουργέ,

Το επίκεντρο της οπτικής μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Θα σας καλούσα να πράξετε το ίδιο, δρομολογώντας επιτέλους πλοίο ασφαλείας σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 25 του Ν. 4256/2014 ΦΕΚ Α'/92/14.04.2014), που ορίζει εφαρμογή προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας "μετά από την παρέλευση τριών (3) ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία". Σε διαφορετική περίπτωση, σας θέτω προ των ευθυνών σας».



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαίνει το ένα, συλλαλητήρια απεργίες ανεβαίνει το άλλο, το ίδιο με λίγα λόγια μας παίζουνε μπάλα δεν το έχετε καταλάβει Έχουμε 38 παίκτες που μας δουλεύουν Κι εμείς τρέχω μέσα τα πρόβατα να τους ψηφίζουμε θζ ny

Ανώνυμος είπε...

Βρε θζny έλεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Α και αυτό το 38 για κάντο ''ψιλά ''τι σημαίνει;;;