Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τελευταίες λεπτομέρειες για την εκδρομή του Συλλόγου Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης στη Χαλκίδα




Όπως σας υποσχεθήκαμε, την Κυριακή 17.1.2016, θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή μας στην Χαλκίδα.

Για την μεταφορά μας εκεί οργανώσαμε πούλμαν  που θα αναχωρήσει, για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων και του κέντρου των Αθηνών, στις 9.45 από το Σύνταγμα (Φιλελλήνων έξω από τα ΕΛΤΑ) , για δε τους κατοίκους των βορείων προαστίων, στις 10.30 από την πλατεία Ελαιών της Νέας Κηφισιάς (έξω από το Θανόπουλο).

Τιμή κατ' άτομο Ε30, που περιλαμβάνει το κόστος του μεταφορικού μέσου, οι ξεναγήσεις μας στην Χαλκίδα από έμπειρη ξεναγό και το φαγητό μας σε γνωστή ταβέρνα της Χαλκίδας.

Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε την συμμετοχή σας και το μέρος επιβίβασης μέχρι το πρωί της Πέμπτης 14/1, στη κυρία Μαρία Χαλά, στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη τηλ. 22820 22262 και στα
e-mail kaireios@otenet.gr και  kaireiosfiloi@gmail.com.

Αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικός σας μεταφορικό μέσο. ( Παρακαλούμε να το δηλώσετε στη κυρία Χαλά). Αν επιλέξετε αυτό το τρόπο θα μας συναντήσετε στο ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου θα γίνει η πρώτη ξενάγηση.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει. Ταυτόχρονα θα είναι μια έμπρακτη και γενναιόδωρη  αρωγή στο πολυσχιδές έργο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Ξεσηκώσετε λοιπόν τους φίλους σας και την οικογένεια σας και ελάτε να περάσουμε μια ευχάριστη, χαλαρή Κυριακή.

 Το πρόγραμμα της εκδρομής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης οργανώνει την Κυριακή 17.1.2016 εκδρομή στην Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε την πολυσχιδή και πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης.

Αυτή η εξόρμηση μας περιλαμβάνει:

Επίσκεψη στην Βυζαντινή εκλησία της Αγίας Παρασκευής, που φημίζεται για τις θαυμάσιες εικονογραφίες της. Η εκλησία θα παραμείνει ανοικτή αποκλειστικά για τα μέλη των Φίλων.


Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην Ενετική περίοδο, επισκεπτομενοι την οικία του Ενετού Βαΐλου.

Η τουρκική κατοχή θα αντιπροσωπευθεί από το Εμίν Ζαδέ Τζαμί, όπου φιλοξενήται μεγάλη συλλογή χαρακτικών έργων του καθηγητού Καρακώστα.

Στο Εβραϊκό κοιμητήριο θα διαπιστώσουμε την έντονη Εβραϊκή παρουσία στην πόλη.

Θα περιηγηθούμε στο Παλαιό Βυζαντινό Κάστρο και στο μουσείο.

Σ' όλα τα ανωτέρω θα ξεναγηθούμε από έμπειρη Χαλκιδαία ξεναγό.

Το επιστέγασμα της εκδρομής μας είναι να απολαύσουμε, με θέα τον Ευβοϊκό, στην παραλία του Άγιου Μηνά, τις γαστρονομικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ της Χαλκιδας.

Η τιμή κατ΄άτομο είναι στα 30.00  ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω μαζι με το κόστος της μετάβασης στην Χαλκίδα. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παρουσία σας στην εκδρομή μας είναι απαραίτητη, μιά και το μικρό έσοδο από αυτή, θα βοηθήση πολλαπλά την Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Παρακαλούμε εγκαίρως να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε
       Μαρία Βρεττού- Κορωνιώτου                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: