Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Άνδρου: Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Άνδρου με το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης


Μια σημαντική συμφωνία επισφραγίστηκε τα τελευταία 24ωρα του 2015 ανάμεσα στον Δήμο Άνδρου και το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης.



 Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, και η Πρόεδρος του ΕΚΙΝΑ κ. Ελεάννα Νεστορίδη υπέγραψαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο αποτελεί τη βάση για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των τομέων πολιτισμού, τουρισμού, επιχειρηματικότητας, αλλά και επιστήμης που συνδέουν τις δύο χώρες -Ελλάδα και Κίνα- εντός των γεωγραφικών ορίων της Άνδρου. Παρόμοια συμφωνητικά έχουν υπογράψει και οι Δήμοι Χανίων και Σύρου. Στην υπογραφή του συμφώνου παραβρέθηκαν η υπεύθυνη Τουρισμού κ. Ελένη Πολίτου, καθώς και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Αθηνά Τσατσομοίρου.
Κατά τη διάρκεια του 2015 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την οριστικοποίηση του συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, αντιπροσωπεία του Δήμου Άνδρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο συναντήθηκε τον Αύγουστο, στα γραφεία του ΕΚΙΝΑ, με τον Πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του China Cultural Industry Association καθώς και με εκπροσώπους της Κινεζικής Πρεσβείας. Επίσης, τον Οκτώβριο, εκπρόσωποι του ΕΚΙΝΑ παρουσίασαν στο Πεκίνο τις δυνατότητες συνεργασίας με συγκεκριμένους Δήμους στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβανόνταν και ο Δήμος Άνδρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνδρος είναι ήδη αναγνωρίσιµη στην Κίνα, λόγω της βράβευσης της ταινίας "Μικρά Αγγλία", στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου, στη Σαγκάη.    
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου
                         

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο δήμαρχε συγχαρητήρια άλλο ένα μεγάλο βήμα για τον τουρισμό της άνδρου Τώρα θα χρειαστούμε Ένα κινέζικο εστιατόριο στη χώρα μάλλον Επιπλέον είναι και καλή Στην Γεωργία Θζny

Ανώνυμος είπε...

Άντε και καλές εξαγωγές Ανδριώτικων προιόντων στην Κίνα, μακάρι......

Unknown είπε...

Απολυτα επιτυχημενη κινηση μη μεινει ομως μονο στα χαρτια,υπαρχουν τομεις που μπορουν να αναπτυχθουν οπως ο τουρισμος.οι διαφορες μορφες ενεργειας κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Κε Κοραχάη για τον τουρισμό το καταλαβαίνω,αλλά για τις διάφορες μορφές ενέργειας για βοηθήστε με λιγάκι σας παρακαλώ......