Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το φορτηγό πλοίο "GOODFAITH" προσάραξε στα Πέζα της Άνδρου


 Το φορτηγό πλοίο «GOOD FAITH» με σημαία Κύπρου και με 22 άτομα πλήρωμα προσάραξε τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015,  στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου και συγκεκριμένα  στα βράχια μεταξύ Μικρής και Μεγάλης παραλίας Πέζα.


Το πλοίο που ήταν κενό φορτίου και στο οποίο επέβαιναν συνολικά 22 άτομα (21 Φιλιππινέζοι και ένας Ρουμάνος) είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Ουκρανία.
 Ο πλοίαρχος του πλοίου αμέσως μετά το ατύχημα, δήλωσε την  εγκατάλειψή του και άμεσα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. ενώ στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 BF.  Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, 'Ανδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.  Ελικόπτερα   περισυνέλεξαν  σώα τα  μέλη του πληρώματος που τα μεν 14  μεταφέρθηκαν στην Χώρα για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας και τα υπόλοιπα  στην Ελευσίνα.
Στην επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος  συμμετείχε και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, περισσότερα: http://seda-andros.blogspot.gr/2015/02/good-faith-11-2-2015.html


. Αργότερα  με τη βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ απομακρύνθηκαν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος που στις 3 η ώρα μαζί με υπόλοιπα μέλη από την Άνδρο έφυγαν με ελικόπτερο για Αθήνα.
Η ρυμούλκηση του πλοίου θα γίνει μόλις κοπάσει ο δυνατός άνεμος
Βίντεο σε λίγο...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον όλοι σώθηκαν τα υπόλοιπα φτιάχνονται μονο να μην έχουμε ρύπανση ΘΖ ΝΥ