Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η Άνδρος παρούσα σε τρεις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις


Έντυπο υλικό καθώς και το σαπούνι – χάρτης της Άνδρου, στις διεθνείς ευρωπαϊκές εκθέσεις



  Έντονη ήταν η παρουσία της Άνδρου σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που έγιναν (κατά χρονολογική σειρά) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στο Μιλάνο της Ιταλίας και στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Στις εκθέσεις υπήρξαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ  στην Ολλανδία έγινε και παρουσίαση του νησιού ως πεζοπορικού προορισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περίπτερο της Άνδρου και στις τρεις εκθέσεις επισκέφθηκαν περισσότερα από 15.000 άτομα.

Απο δεξιά: οι κυρίες Ιωάννα Χαλά, Anneke Kamerling και Ευφροσύνη Τριδήμα, στην έκθεση της Ουτρέχτης.

Αναλυτικά:
ΣΤΗΝ ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσουν την Ανδρο ως πεζοπορικό προορισμό μέσα από μία παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ. Η παρουσίαση έγινε από την έγκριτη ταξιδιωτική συγγραφέα Anneke Kamerling, σε συνεργασία με τον φορέα Αndros Routes που διέθεσε ηλεκτρονική παρουσίαση της Άνδρου ως ιδανικού προορισμού για οικοτουρισμό και πεζοπορικό τουρισμό. Ο Δήμος ευχαριστεί την κ. Ολγα Καραγιάννη για τους χάρτες, το υλικό, αλλά και τα ολλανδικά βιβλία Hiking on Andros. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι προσέφεραν δωρεάν υλικό, καθώς και την κ. Ε.Κουρτέση για τα σαπούνια-χάρτη της Ανδρου.
Τον Δήμο εκπροσώπησαν εθελοντικά δύο μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, οι κυρίες Ιωάννα Χαλά και Ευφροσύνη Τριδήμα, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την δημιουργική δουλειά τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες τουρισμού, ταξιδιωτικούς φορείς της Ολλανδίας και με τον Ε.Ο.Τ Ολλανδίας .


Ο Δήμαρχος Άνδρου και η κ. Σουσούδη, με τον διάσημο Ιταλό καρδιοχειρουργό Αντόνιο Κολόμπο (δεξιά) και τον αντιδήμαρχο Κυθήρων.

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ: Η αντιπροσωπεία του Δήμου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, παρουσίασε την Άνδρο σε τουριστικούς πράκτορες, περιγράφοντας αναλυτικά το νησί ως προορισμό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με παραδοσιακό χαρακτήρα, αναλλοίωτο από την τουριστική βιομηχανία. Σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση και την προβολή του νησιού –ειδικά στους τουριστικούς πράκτορες- είχε ο Ανδριώτης επιχειρηματίας κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, με τα άψογα ιταλικά του. Ο κ. Βασιλόπουλος ήταν εκείνος που σήκωσε και όλο το βάρος της επικοινωνίας με τους επισκέπτες και γι΄ αυτό ο Δήμος τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με καταξιωμένους Ιταλούς δημοσιογράφους, σε ραντεβού που είχαν κλειστεί από πριν, στους οποίους παραχώρησε συνεντεύξεις. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, όπως και αρκετοί ακόμη συνάδελφοί τους και travel bloggers πρόκειται να αναδείξουν την Άνδρο και τις ομορφιές της, με άρθρα και αφιερώματα που θα αρχίσουν να δημοσιεύονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Φυσικά διανεμήθηκε στους επισκέπτες έντυπο υλικό, ενώ προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό, που εντυπωσίασε όσους τα παρακολούθησαν.

ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Στη Σουηδία και στην έκθεση GREKLAND PANORAMA, που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και στην Κύπρο (και ειδικότερα στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Γαστρονομία), τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησαν η Ελένη Πολίτου (Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης) και η Αθηνά Τσατσομοίρου (Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού).
Στη συνέντευξη τύπου, με ομιλητές την Πρέσβειρα της Ελλάδος στην Σουηδία, κα Αλίκη Χατζή, τον Πρέσβη της Κύπρου στην Σουηδία κ. Ανδρέα Σ. Κακουρή και την Σταυρούλα Σκαλτσή, Διευθύντρια ΕΟΤ Σκανδιναβίας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Άνδρο και οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ότι έχουν σκοπό να την συμπεριλάβουν στα πακέτα προορισμών τους -ιδιαίτερα στα περιηγητικά ταξίδια στα νησιά (islands hoping tours). Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  με Tour Operators σε προκαθορισμένα ραντεβού, όπως και με εκπροσώπους Σουηδικών Πανεπιστημίων και Ελληνικών συλλόγων της Σουηδίας. Το ενδιαφέρον των Σουηδών για  την Άνδρο ήταν μεγάλο όχι μόνο γιατί τα βίντεο κι οι φωτογραφίες και το έντυπο υλικό προκάλεσαν ενδιαφέρον, αλλά και για την κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, γεγονός που τονίστηκε ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους του Δήμου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με το καλο να τους καλο δεχτούμε .Τους τουρίστες ας παρόμε θάρρος απ'τα λεγόμενα.Αλλα εμείς θα δείξουμε καλη διαγωγή ?? Που ειχαμε αναφέρει στα προηγούμενα..ΕΣΕΙΣ τι λέτε ??? ΘΖ ΝΥ