Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για τις ζημιές της κακοκαιρίας στο Μπατσί



Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, με κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποτελείτο από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Κων/νο  Γκλάρα  και δυο μηχανικούς, μετέβη χθες (Δευτέρα) στο Μπατσί, προκειμένου το κλιμάκιο να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή και τους θυελλώδεις ανέμους, σε μεγάλο μήκος της παραλίας.
Από τον έλεγχο προέκυψε η πλήρης καταστροφή του πλακόστρωτου πεζοδρομίου, το οποίο –κυριολεκτικά- κατέληξε στη θάλασσα, καθώς και η καταστροφή του τοιχίου του οδοστρώματος, σε αρκετά μεγάλο μήκος.
Συνολικά καταγράφηκαν πολύ σοβαρές ζημιές, σε μήκος 70 μέτρων.
Ζημιές επίσης καταγράφηκαν στην  Αγία Μαρίνα και στο «Λιόπεσι», περιοχές του Μπατσίου.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης καταγραφής, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η καταστροφή είναι μεγάλη, υπολογίζουμε πως το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ μεγάλο.  Δόθηκαν εντολές να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών  και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση, όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μας ενισχύσουν οικονομικά για τις καταστροφές, που συνέβησαν εξαιτίας έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποκατασταθούν οι ζημιές άμεσα.  Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω πως θα προχωρήσει ταχύτατα και η μελέτη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος στην παραλία του Μπατσιού, η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει συμπεριληφθεί στις άμεσες προτεραιότητές της Δημοτικής αρχής».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Δημαρχο για την παρουσία του στις περιοχές που εχουν πάθει ζημιές απο τις καιρικές συνθήκες .θζ ΝΥ

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Η πρόκληση των ζημιών και η διάβρωση της παραλίας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, οφείλεται στην κατασκευή της προβλήτας στο λιμάνι του Μπατσίου, λόγω της μεταβολής της δυναμικής , της έντασης και της φοράς του κυματισμού στην περιοχή, που ενισχύεται από τους πνέοντες ΝΑ,ΝΔ και Νότιους ανέμους και πάντα την επηρέαζαν και αρκετές φορές πνέουν με μεγάλη ένταση-βλ. παλαιές φωτογραφίες - . Οι καταστάσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Περιβαλλοντική Μελέτη που συνοδεύει το έργο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ ΘΖΝΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΣ.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ή ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ η ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΣΧΑ Η ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΣΙ .ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ..

Ανώνυμος είπε...

Με την μελετη αυτη που εγινε και φτιαχτηκε ετσι η προβλητα καταστρεψαν την παραλια του μπατσιου αλλα που μυαλο, ασε που αλλαξε ο κυματισμος και θα τα παρει ολα σιγα σιγα, ποσο ομως κοστισε το ολο εργο, φαγανε καλα τοτε -τα χαλια μας .

Ανώνυμος είπε...

Δεν ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ εμπόδια στα κύματα .τα πέρασα και τα ΞΕΡΟ .δουλευει υπογείως και καταστρέφει τα πάντα . ΔΙστιχως .τωρα για ευθύνες στην ελλαδα λίγο δύσκολο .θζ ΝΥ