Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός φέρνει τις μάπα μελέτες, καιρός και τα μποφόρια.



Γιάλια 6 Φεβρουαρίου 2015




Πολυσέλιδες οι μελέτες που συνοδεύουν το κάθε δημόσιο έργο στις  παραλίες, είτε δρόμος είναι αυτό, είτε μώλος ή γεφύρι, εκείνες δε  οι υποχρεωτικές μελέτες   περιβαλλοντικών επιπτώσεων που πάνε μαζί; Πακέτα ολόκληρα, η μία ολόιδια με την άλλη, μόνο τα τοπωνύμια  αλλάζουν ίσα μόνο για να βγουν οι  χρηματοδοτήσεις για να γίνει το έργο.
 Και έρχεται ο κακός καιρός της κάθε παραλίας και μέσα σε λίγες ώρες φέρνει τα πάνω κάτω που κάθεσε, τα  κοιτάς και απορείς πως είναι δυνατόν να γίνεται τέτοιο έργο:
Ρέμα-δρόμος σαν  λίμνη στο Μπατσί, 31 Ιανουαρίου 2015
Στο Μπατσί κακός καιρός είναι ο νοτιάς  και ο μώλος που έγινε πήρε την άμμο από τη μίση παραλία, γέμισε ο τόπος βράχια και  τα κύματα που έφτασαν στο δρόμο, σάρωσαν  τοιχία, πεζουλάκια, καναπεδάκια, μαζί και όλα τα κομφόρ.
Παραλία Μπατσί, 31 Ιανουαρίου 2015

 Πιο πέρα η άμμος που μαζεύτηκε βουνό σταμάτησε τα νερά του ρέμματος που εύκολα με τσιμέντα  έγινε δρόμος, σχηματίστηκε λίμνη ακριβώς κάτω από το μονόδρομο στενό γεφυράκι και τώρα κολυμπούν αμέριμνα παπάκια
Ρέμα-δρόμος σαν  λίμνη στο Μπατσί, 31 Ιανουαρίου 2015
Στο Κόρθι με τον τελευταίο νοτιά μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο τα πλεούμενα χοροπηδούσαν σαν καρυδότσουφλα, ενώ στα Γιάλια που κακός καιρός είναι η σοροκάδα, πρόπερσι πήρε μεγάλο μέρος του τοιχίου του  δρόμου  ενώ τώρα  άρχισε να παίρνει ότι απέμεινε από το παλιό.
Γιάλια 6 Φεβρουαρίου 2015

Λιμάνι Χώρας 7 Φεβρουαρίου 2015
Στο λιμάνι της Χώρας, τέλος, οι ψαράδες εν όψει  των 10 μποφώρ  που έδωσε ο ποσειδώνας, άλλοι βγάζουν πιο γρήγορα τα καΐκια για συντήρηση  και άλλοι καθυστερούν την καθέλκυση των βαμμένων, μιας και όλοι δεν εμπιστεύονται και πάλι το λιμάνι ακόμα και  με  τον καινούριο μώλο που μελετήθηκε, εγκρίθηκε, χρηματοδοτήθηκε και σε δόσεις κατασκευάστηκε σαν αλιευτικό καταφύγιο αλλά τον πιάνουν όλοι οι καιροί και τώρα  κάνει μόνο για αυγουστιάτικο καταφύγιο  σκαφών αναψυχής.
Λιμάνι Χώρας 7 Φεβρουαρίου 2015

                                                                          Ο νέος μώλος στο λιμάνι της  Χώρας 7 Φεβρουαρίου 2015






17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον η δουλειά ΕΓΕΙΝΕ χωρις μελέτη Δεφτερον με. ψεύτικα υλικά τρίτον. Πρεπει να αλλαξουνε την ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ του γεφυριού .Η κρεμαστή γέφυρα .με τέσσερα πέδιλα..ΘΖ ΝΥ ..ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΙΩΝ....ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ.ΘΒ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΖΝΥ!!! ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ!!!!!
ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΟΛ'ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ USA? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ?
Η ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ'ΟΛ'ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΤΑ ΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΟΤΙ MAΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΝΥ USA.

Ανώνυμος είπε...

τα ψεύτικα τα λόγια (των δήθεν μελετών)ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ σε συνδυασμό με την ξερολίαση όσων υλοποίησαν τα έργα οδήγησαν στις καταστροφές και βέβαια η εγκληματική άγνοια αυτών που έδωσαν το καλώς έχει και παρέλαβαν τα έργα.ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να θυσιασουμε την κορη του πρωτομαστορα για να γινει το γεφυρι στις στενιες .

Ανώνυμος είπε...

Το γεφύρι στα Γυάλια χρειάζεται ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ και πρόβλεψη για αποκατάσταση σε περίπτωση κακοτεχνιών αλλά και προστίμων-ποινών σε όσους παραλάβουν ενώ το έργο δεν έχει υλοποιηθεί σωστά.(το ίδιο φυσικά και σε κάθε είδους έργο) Μετά να δεις αν οι αιρετοί θα είναι οικονομολόγοι-λογιστές-μηχανικοί-περιβαλλοντολόγοι-μελετητές και ό,τι άλλο δεν φαντάζεται κανείς, αν οι υπάλληλοι θα υπογράφουν παραλαβές έργων της πυρκαγιάς είτε αν δεν είναι σίγουροι είτε υπό πίεση και αν οι εργολάβοι θα πράττουν κατά την κεφαλή τους και με μόνο γνώμονα το συμφέρον τους, αδιαφορώντας αν σε λίγο καιρό όλα θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Unknown είπε...

Να πληρωσουν οι ενεχομενοι προκειται για διασπαθιση δημοσιου χρημστος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελω να κανω τον εξυπνο αλλα η στάθμη της θάλασσας εχει ΑΝΕΒΕι οποτε πρεπει να Αλλάξουν Ορισμένα σχέδια .αλλιως πάλι θα εχομε τα ίδια .οταν εχει άνοιγμα απο κάτω δεν θα την χτυπά το κύμα .5 πέδιλα . Θα κάνουν την δουλια.Εκτος την πανε 5μετρα μεςα .τωρα για τον εξυπνάκια αντί να Κατηγορει ας κάνει κανενα σχολιο της προκοπής..το ΕΑΝ είσαι στην ανδρο 1 μέρα οι 12μηνες δεν λέει τίποτα. Θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη επιστημονική μελέτη είναι να μη κλέβει κανένας, ( επιστημονικά!),ο,τι ανήκει στη θάλασσα και στους ποταμούς.
Με οποιαδήποτε "επιστημοσύνη" και "τεχνολογία", νόμίζει οτι θα κλέψει κάποιος τα θαλάσσια και τα ποτάμια εδάφη αργά ή γρήγορα θα καταλάβει στο πετσί του, πόσο ηλίθιος και κουτοπόνηρος "επιστημονας" είναι.
Οι ποταμοί και η θάλασσα θα διεκδικήσει αυτό που ανήκει σε αυτούς και θα το πάρει πίσω, κι ας έχουν κάνει όσες "επιστημονικες" μελέτες θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι φωτογραφίες λένε την αλήθεια και όχι τα σχόλια του καθενός, φαίνεται πως ο νέος τοίχος που κατασκευάστηκε πέρυσι δεν έπαθε τίποτα μα τίποτα και ούτε πρόκειται να πάθει. Η ζημιά είναι συνέχεια της προηγούμενης στο πολύ παλιό τοίχο, όπου βέβαια δεν αποκαταστάθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Αυτή είναι η αλήθεια.

Vangelis Loukisas είπε...

Την Κυριακή δεν πας μαγαζί;

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία ειναι υπεύθυνος ο μηχανικός του εργου έπρεπε να γνωρίζει πως ο αλλος τείχος δεν ήτανε σε καλη κατάσταση και έπρεπε να το αναφέρει γραπτός ..Και μακαρι οκαινουργιος να μην πάθει τίποτα . Και τα χρήματα θα βρίσκονταν πιστεύο αυτό εινε μια δικαιολογία .οπως πάντα.την Κυριακή δεν πας εκκλησία εννοείς βαγγελη ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Τους δύο παραπάνω ανώνυμους τους νοιάζει να φάνε ποινές και πρόστιμα όσοι παρέλαβαν το έργο και όχι βέβαια όσοι το έφτιαξαν και τα κονόμησαν. χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι πέζουν με το κίνδυνο .το γνώριζαν αλα δεν εκαναν τίποτα ώρεα ΕΑΝ καπιος πέθανε τι θα λέγαμε ΑΧ το φουκαρά .ο εργο μηχανικός πρεπει να ειναι Υπεύθυνος δεν νομίζετε. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΗΝΗ Ο ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΟΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΕΝΩ ΟΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ . ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΗΝΩΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ .

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον άσχετος είναι και ο προηγούμενος ανώνυμος. Σε κάθε έργο τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει αυτός που το κατασκεύασε (ο εργολάβος) και τα κονόμησε. Αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό διότι ο καινούριος τοίχος δεν έπαθε απολύτως τίποτα!!

Unknown είπε...

΄΄θα σας εξαφανισωμεν...''