Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πασχαλινό γλέντι στο Superferry



Οι  μόνες μέρες που βλέπει η Χώρα της Άνδρου επιβατηγό πλοίο τα τελευταία χρόνια είναι παραμονή και ανήμερα το Πάσχα που έρχεται το Superferry στο λιμάνι ειδικά για την γιορτή

Φέτος μετά τα μάσκουλα, το απόγευμα της παραμονής και τα βεγγαλικά τα μεσάνυχτα,

Το πρωί στο γκαράζ του πλοίου στήθηκε το πασχαλινό τραπέζι με οβελίες και κοκορέτσια


και οι ιδιοκτήτες και το πλήρωμα του πλοίου υποδέχτηκαν

 συγγενείς, φίλους και γνωστούς 
με συνοδεία τοπικών οργάνων...

 Πολύ το κέφι, πολλά τα κεράσματα και οι ευχές πολλές  στους αδελφούς Στεφάνου για καλές δουλιές και καλορίζικο το νέο επιβατηγό τους που θα μπεί και αυτό στην ίδια γραμμή.
 Ευχές και από εμάς και μία θερμή παράκληση μιας και αγαπούν την Άνδρο τόσο πολύ:  όσο περνάει από το χέρι τους να μην την αφήνουν τον χειμώνα με ένα μόνο πλοίο.

 Γύρω στις 5 το απόγευμα το Superferry  έφυγε από το λιμάνι της Χώρας.
                                                     Και του χρόνου...




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορεα την φιγούρα την κανομε Καμία ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

να ειναι καλα τα αδελφια και να ειναι καλοταξηδα τα πλοια τους και με το καλο και τριτο και εμεις οι ανδριωτες να τους υποστηριξουμε και που φαιρνουν στην χωρα το φερυ και γιορταζουν πασχα κλπ καλα κανουν μπραβο στα αδελφια στεφανου και να αποκτησουν περισοτερα πλοια μονο να μην ξεχνανε το νησι μας την ανδρο καλα ταξιδια να εχουν τα πλοια τους και ολα τα πλοια

Ανώνυμος είπε...

1.Το ταξίδι στην Ιταλία δεν είναι σχολική εκδήλωση, αλλά φιλοδοξία άλλων παραγόντων.
2. Ποιά η σειρά κατάταξης στην εκδήλωση του Καρπενησίου?
3.Οι μαθητές έχουν μηδενική συμμετοχή από Γαύριο -Ραφήνα και από Ραφήνα -Γαύριο και οι γονείς 50% των εισιτηρίων.
4.Όταν είμαστε υπεύθυνοι γονείς,φροντίζουμε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, την συμμετοχή των παιδιών μας σε εξωσχολικές δραστηριότητες κοινωνικού περιεχομένου. Καλές διακοπές στην Ιταλία άγνωστε -γνωστέ γονέα.

Ανώνυμος είπε...

Οι κατακρίνοντες εξ αποστάσεως καλό είναι να μάθουν ορθογραφία. Αλλιώς να γράφουν στα αγγλικά . Αν έχουν μάθει .......

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα ειπες γιατι πιξαμε στις ζαβαδες.Αμαν.

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν τα φτάνει οι αλεπού τα κάνει τι???? και μακάρι να είχατε την ελεφτερια να λέτε την αλήθεια . You' re Brainwashed .

Ανώνυμος είπε...

Το ταξίδι στην Ιταλία ΕΙΝΑΙ σχολική εκδήλωση και σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελεί προσωπική φιλοδοξία οποιουδήποτε. Όσοι το βλέπουν αλλιώς κρίνουν από τον κατακαημένο εαυτούλη τους!
Από την εκδήλωση της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (και όχι του Καρπενησίου) διακρίθηκαν και προκρίθηκαν 3 από τις 75 χορωδίεςπου συμμετείχαν, οι περισσότερες από τις οποίες προερχόταν από ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Μια από τις τρεις ήταν η Χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου. Η προσπάθεια υποτίμησης της διάκρισης της Χορωδίας απλά επιβεβαιώνει το κόμπλεξ και την κακία μερικών απίθανων που τους καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή. Κρίμα...........επιβεβαίωσαν την φήμη τους.
Όσο για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την στήριξη του εγχειρήματος,σε κάθε τέτοια περίπτωση πανελλαδικά αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης κρατικές και ιδιωτικές και αφορούν ΜΟΝΟ κάλυψη εξόδων των παιδιών που εκπροσωπούν το σχολείο και τον τόπο τους. Δεν σας είδα να παραπονιόσαστε για τα πανηγυράκια της πλάκας και τα τραπεζώματα σε πολιτικάντηδες που σαν δημότες χρυσοπληρώνετε με το έτσι θέλω. Όσο για τις "διακοπές" στην Ιταλία, απαιτείται συνοδός-κηδεμόνας για κάθε παιδί που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό και βέβαια όλοι μας θα συνοδέψουμε με χαρά, αγάπη και περηφάνεια τα παιδιά μας σε μια εκδήλωση που την συμμετοχή τους την κέρδισαν με την καλή τους προσπάθεια, χωρίς φαγωμάρες, υστεροβουλία, περίεργα παρασκήνια και κακία.
Άλλη φορά, πριν κακιωμένος-φουρκισμένος γράψεις ο,τιδήποτε φρόντιζε να ενημερώνεσαι, αλλιώς εκτίθεσαι και είναι κρίμα!
Κι εγώ,για να μη νομίζεις ότι σου κρατάω,κακία θα σου τυλίξω μια ΠΙΤΣΑ και θα στη στείλω από τη Νάπολη να τη φας κρύα κρύα.

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου φιλε γνωριζεις οτι δεν εχουν ετησια κερδη οι αδερφοι Στεφανου διοτι κρατουν το πλοιο ολη την χροννια και ας μπαινουν μεσα ολο το χειμωνα;Οτι ερχονται καθε χρονο μια η αλλη και μερικες χροννιες βαζουν και απο το αποθεματικο τους;Αλλα που η αχαριστια ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προτερηματα σας.Πρεπει να εισαι απο αυτους που πηγαν και εφαγαν του σκασμου και οταν θελεις να πας αθηνα πηγαινεις με το Αικατερινη η το Θεολογο αυτοι ειστε

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έστω και αν θέλομε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κρυφτούμε.Πιστεύω ότι η Άνδρος δεν ήταν έτσι ανέκαθεν αλλά σιγά-σιγά, ακολουθώντας την παρακμή της νεοχορτασμένης Ελληνικής κοινωνίας, κατάντησε και αυτή ένα από τα χειρότερα κομμάτια αυτής.
Μίσος ατελείωτο, ζήλια, κακοπιστία, "κόντρες" και αντιπαραθέσεις αδικαιολόγητες και εν τέλει "αν ψόφησε η δική μου κατσίκα, θέλω να ψοφήσει και του γείτονα".
Στην ενότητα αυτή, έχομε ως τώρα τέσερεις βαθύτατες θανάσιμες αντιπαραθέσεις:
1η: Μεταξύ Ελλαδιτών και Ελληνοαμερικανών
2η: Αν κάποιος ανορθόγραφος έχει δικαίωμα να γράφει σχόλια, έστω και αν έχει εξηγήσει ότι δεν μπόρεσε να πάει σχολείο.
3η: Μεταξύ οπαδών ή αντιπάλων των Αφων Στεφάνου.
4η: και σημαντικότερη. Ένα φαρμάκι για την πρόκριση είτε για τη συμμετοχή απλά της χορωδίας του Γυμνασίου στο φεστιβάλ της Νάπολης. Το σχόλιο γράφει ότι δεν είναι σχολική εκδήλωση αλλά φιλοδοξία παραγόντων και εμμέσως υπαινίσεται ότι η χορωδία δεν προκρίθηκε με την αξία της , δηλαδή ή έκλεψε ή προκρίθηκε με αθέμιτο τρόπο.
Συνεχίστε να μεταχειρίζεστε όλοι σας με αυτούς τους τρόπους τους γύρω σας - αυτούς που βλέπετε κάθε μέρα - και το νησί σας μέχρι την τελική του / την τελική σας αλληλεξόντωση.
Ξέρω ότι η φυλή μας δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί το παραμικρό να έχει γίνει στο παρελθόν. Είμαστε χειρότεροι από τους Μανιάτες και τους Κρητικούς και δυστυχώς εμείς εδώ δεν κουβαλάμε πάνω μας μαχαίρια και πιστόλια. Έτσι δεν μπορούμε να εκτονώνομε δυστυχώς το μίσος μας και εκτονονώμαστε με τα λόγια και με τα γραπτά, μέθοδος νέα και "ανώνυμη"
Χαρ. Δ. Ανύσης

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι οι επιχειρήσεις των αδελφών Στεφάνου να πάνε καλά. Η εκφρασμένη θέληση τους να προσφέρουν στους ανδριώτες, με οποιανδήποτε τρόπο τους ζητηθεί, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και φιλοπατρίας. Και τούτο γιατί βρίσκονται ακόμη στην αρχή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Η επιχειρηματική προσπάθεια τους πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους ανδριώτες - και να ξεχάσουμε επι τέλους τις μιζέριες μας- γιατί ένα μέρος του αποτελέσματος φαίνεται ότι γυρνά πίσω σ' μας. Βεβαίως, υπάρχουν και άλλοι σύγχρονοι ανδριώτες εφοπλιστές που προσφέρουν κυρίως αθόρυβα και η άνδρος χρωστά πολλά σ' αυτούς. Αλλά εδώ η γυναίκα του καίσαρα θέλει να φαίνεται ότι είναι καλή. Εδώ βρίσκεται η διαφορά.

dimitris είπε...

pros XAR D ANUSHS.

brabosou yia ta oreasou logia.
sixaritiria kai pali sixaritiria.na kai enas pou eipai tin ALITHIA.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου που απέδειξαν ότι με την αξία τους και μόνο όχι μόνο προκρίθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αλλά και πήραν την δεύτερη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών "Luigi Denza" που έγινε στο Castellammare Di Stabia της Νάπολης (Ιταλία), με την εξαιρετική βαθμολογία 92/100!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!