Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έξι βραβεία για την "Μικρά Αγγλία" και το βραβείο σκηνογραφίας στην Άνδρο

η Κατερίνα Χελιώτη και ο Γιάννης Ιακωβίδης ευχαριστούν για το βραβείο καλύτερης ταινίας.


Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη συνεχίζει το ταξίδι της και χθες το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απέσπασε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ταινία ήταν συνολικά υποψήφια σε 13 κατηγορίες ενώ ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης δεν ήταν υποψήφιος στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, μία πρακτική που συνηθίζει επιδιώκοντας να αναδεικνύονται νέοι σκηνοθέτες. Η "Μικρά Αγγλία" κέρδισε  τα βραβεία φωτογραφίας, ενδυματολογίας, σκηνογραφίας, μακιγιάζ και ήχου και βέβαια το βραβείο καλύτερης ταινίας.
Ο σκηνογράφος Αντώνης Δαγκλίδης αφιέρωσε το βραβείο σκηνογραφίας σε όλους τους Ανδριώτες που τον βοήθησαν στην ταινία και θα το παραδώσει στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.

Και με το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας η "Μικρά Αγγλία" 
αποτελεί την πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας των Βραβείων Όσκαρ.
Άλλο ένα ταξίδι αρχίζει...

περισσότερα: http://camerastyloonline.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό Ταξίδι.....
Πάμε και εμείς συνεπιβάτες για να μας γνωρίσουν στην αλλοδαπή και να μας αγαπήσουν για αυτό που είμαστε. Θάλασσα και αρμύρα...κύμα και πόνο... ελπίδα και προσμονή!

Καλή Ανάσταση

Παπα_Μιχάλης