Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου στο Μπατσί


Το Πολιτιστικό Καφενείο και Χώρος Τέχνης «ΘΕΜΕΛΟΣ», στο Μπατσί της Άνδρου, σας προσκαλεί το Σάββατο 12 Απριλίου, 2014, στα εγκαίνια της έκθεση ζωγραφικής του κου Άρη Λιάκου, Ομότιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Ο κ. Λιάκος, έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής στην Αθήνα και το Λονδίνο. Αποφοίτησε από την Αν. Σχολή Καλών Τεχνών το 2004.
 Επιδίδεται ιδιαίτερα στην υδατογραφία και η τοπιογραφία καταλαμβάνει θεματογραφικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του.
 Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τον Καναδά. Έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις από το 1986 έως σήμερα.
 Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΩΣΗΣ: Ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο».
Η ομιλία αποτελεί μια προσπάθεια ερμηνείας του γεγονότος ότι άτομα που έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ψυχιατρεία, ή ακόμη έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτά, είναι ικανά να παράγουν συγκλονιστικά έργα τέχνης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ειδικά μουσεία και θεωρούνται μια ξεχωριστή μορφή τέχνης. Στοιχεία Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας, Ανθρωπολογίας και εξελικτικής θεωρίας εξετάζονται με έναν απόλυτα σαγηνευτικό τρόπο, για μια πιθανή ερμηνεία του φαινομένου.
 Ο κύριος Θάνος Χρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνει για το έργο του κου Λιάκου: « ...στο έργο του Λιάκου μπορεί να πάρει κάποιος μια μικρή γεύση όλων αυτών των στοιχείων που ταλανίζουν τον δημιουργό μέχρι να δικαιωθεί αυτός από το τελικό αποτέλεσμα. Οι αναζητήσεις του σε διαφορετικές τεχνικές και θεματογραφικές περιοχές, η ανανέωση των εκφραστικών του μέσων, η συνέπεια των διατυπώσεών του είναι οι σταθερές που δίνουν ένα σύνολο έργων που χαρακτηρίζεται για τη μεστότητα, το γόνιμο χαρακτήρα, την αλήθεια των προθέσεων και την ωριμότητά του...».
 Στην έκθεση που θα διαρκέσει από 12 Απριλίου-12 Μαΐου 2014, ο κ. Λιάκος θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και έργα εμπνευσμένα από το νησί της Άνδρου.
 Ευχαριστούμε τον Χορηγό Φιλοξενίας MAISTRALI STUDIOS, για την ευγενική προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: