Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Λαϊκή Σκηνή Άνδρου - Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης

Την Τρίτη του Πάσχα και για δέκα παραστάσεις η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου ανεβάζει αυτή την κωμωδία του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσαπέκου.

Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό.
Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και που βρίσκεται όπως όλοι μας.
 Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια τα συναισθήματά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.
 Κυρίως όμως είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.
Ημερομηνίες παραστάσεων: 22-23-24-26-27-28 Απριλίου και 1-2-3-4 Μαΐου
Κρατήσεις εισιτηρίων: Κατάστημα "Παραπόρτι" 2282023777

Δεν υπάρχουν σχόλια: