Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επιτόπου 2014 - Ας βοηθήσουμε να γίνει !





Εγκαταλελειμμένα θρανία και καρέκλες δημοτικών σχολείων των χωριών, χρησιμοποιημένα οικοδομικά υλικά, πέτρες απο ερειπωμένες οικοδομές, πευκοβελλόνες πριν την καύση, και ασβέστης.
Ευτελή υλικά και άχρηστα αντικέιμενα, χωρίς εμπορική η αισθητική αξία, στοιβαγμένα η πεταγμένα, ορατά σε πολλά σημεία του νησιού, θα χρησιμοποιηθούν εφέτος απο τους πέντε καλλιτέχνες  του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2014 για να στηθούν οι πολυδιάστατες εγκαταστάσεις στην γνωστή διαδρομή του χωριού Λειβάδια.
Και βεβαίως, η συμμετοχή των παιδιών του δημοτικού σχολείου Άνδρου, τα οποία καλούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά να συμμετέχουν προσφέροντας το υλικό για μια διαδραστική επέμβαση την ημέρα των εγκαινίων.
 Περισσότερες λεπτομέρειες για τα έργα στο www.epitopou.com,  σε ελληνικά και γαλλικά

H δεύτερη έκδοση ΕΠΙΤΟΠΟΥ/EPITOPOU 2014  έχει ήδη ξεκινήσει.
Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολή γιατί βρισκόμαστε χωρίς βασικό χορηγό αλλά δεν θελήσαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.
Σκεφτήκαμε  λοιπόν να προσφύγουμε στην αυτοχρηματοδότηση του εγχειρήματος ,μέσω μικρών εθελοντικών εισφορών, απο γάλλους και έλληνες φίλους του ΕΠΙΤΟΠΟΥ  και ζητάμε την υποστήριξη σας.
Μπορείται  έτσι όλοι να γίνετε χορηγοί του ΕΠΙΤΟΠΟΥ απο 10 € και πάνω, στο λογαριασμό που ανοίξαμε στο διaδίκτυο :
 σε γαλλικά και αγγλικά.
·        Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν περισσότερο απο 20 €
                 οι καλλιτέχνες  προσφέρουν μια σειρά σχεδίων  που θα κάνουν στην Άνδρο ειδικά για το ΕΠΙΤΟΠΟΥ14
                 ( συνημμένη αναλυτική λίστα των ανταποδόσεων )
·        Ολα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθουν για έξοδα οργάνωσης, μεταφοράς, διακίνησης και υλικών που θα έχουν οι καλλιτέχνες στον νησί. (αναλυτική λίστα των βασικών εξόδων στη ιστοσελίδα και στο www.epitopou.com)

Για όσους δεν έχουν ευχέρεια κατάθεσης μέσω διαδικτύου και πιστωτικών καρτών μπορούν να καταθέτουν τις εισφορές τους στον τραπεζικό λογαριασμό Eurobank, αριθμός IBAN GR9502604250000970200123667 με δικαιούχο τον μη κερδοσκοπικό φορέα "Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου" που υποστηρίζει οργανωτικά το ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2014, εντάσσοντας το στις δράσεις Andros Routes. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε θερμά να στείλετε μήνυμα με τα στοιχεία του καταθέτη και το ποσό στo e-mail: evabony@orange.fr ή στο e-mail : iinfo@androsroutes.gr

ξ
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων
Εκ μέρους των καλλιτεχών και της επιμελήτριας Εύα Τουρτόγλου–Bony 

EΠITOΠOΥ : Εναλλακτική πρόταση που περιλαμβάνει διαδρομή εφήμερων έργων in situ, συναντήσεις μεταξύ καλλιτεχνών και κατοίκων και προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη Ανδρου.
ΠΟΤΕ : από 12-07 εως 31-08-2014
ΠΟΥ : Περιφέρεια χωριού Λειβαδίων , Νήσος Άνδρος , Κυκλάδες
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ  : Eύα Τουρτόγλου–BONY , Mάρθα ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ , Απόστολος ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ,
Séverine HUBARD , Paul Sοuviron
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ : Τατιάνα May Καλλέργη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΡΟ. ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ VIDEO ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ .ΚΕ ΧΡΙΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΞΟΙ ΑΚΟΜΑ ΘΖ ΝΥ