Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Άνδρου (3): Η Trilogia των κορυφαίων της jazz, τη Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 στο Ανοικτό Θέατρο


Με την καλύτερη ίσως σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τζαζ, συνεχίζεται την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.
Οι εμφανίσεις της Trilogia είναι ακριβοθώρητες αλλά σπουδαίες.
Την αποτελούν:
Ο κορυφαίος ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης, που πρώτος ηχογράφησε τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο, πριν από 35 χρόνια, με τους «Sphinx». Συνθέτης, παραγωγός αλλά και session μουσικός σε αναρίθμητους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, ο Γιώργος Τρανταλίδης ξεκίνησε ως μέλος της ροκ μπάντας «Socrates», ενώ το 2011 κυκλοφόρησε τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο (2011) «Global Vision».
Ο πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης αποφοίτησε με Bachelor's & Master Degree in Jazz Perfomance από την Ακαδημία Sibelious στη Φινλανδία. Εχει εμφανιστεί σε τζαζ φεστιβάλ σ' όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με δεκάδες κορυφαίους τζαζ μουσικούς, με σημαντική προσωπική δισκογραφία.
Ο Γιώτης Σαμαράς, με σπουδές στο κονσερβατόριο Bela Bartok, γρήγορα έγινε επίλεκτο μέλος της ουγγρικής τζαζ σκηνής πριν έρθει στην Ελλάδα το 1981. Μέλος, αργότερα, των «Page One» (με δύο δίσκους), αλλά και συμμέτοχος σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και σε ηχογραφήσεις με σπουδαίους μουσικούς.
To τρίο Γιώργος Τρανταλίδης, Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώτης Σαμαράς καταχειροκροτείται όπου κι αν εμφανίζεται. Εκρηκτικοί, με πάθος και αυτοπεποίθηση κάνουν το κοινό να εκστασιασθεί, με τα ανεπανάληπτα σόλο ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς και πλήκτρων.
Ώρα έναρξης: 21:00 – Γενική είσοδος: 8 ευρώ
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Χώρα Άνδρου:
Ploes travel (2282029220)
Andros Marine Travel (2282029090).
Γαύριο:
Πρακτορείο Άννας Στυλιανού Porto Andros (2282071222)
Κόρθι:
Εστιατόριο Sea Satin (2282061196)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος Έλεος αποφάσισα να πάω αχλα απω βουρκοτι ΞΕΧΑΣΕΤΟ πάω πισο να πάω απο το χωράφια. ΞΕΧΑΣΕΤΟ ΟΛΛΟΙ οι χοματοδρομη χαλια Μαλον πρεπει να εχωμε μέσον με τον ιπεφθηνο

Ανώνυμος είπε...

Παλι εκτος θεματος εισαι . Στο γιατρο πηγες ?